Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top trenduri de amenajare a curtii in 2019

de Sunt Fericita la 2019-08-15
Top trenduri de amenajare a curtii in 2019
Locuiesti la casa si iti doresti ca si spatiul din curte sa fie amenajat modern, conform celor mai noi tendinte de design exterior? Iti doresti un spatiu in care sa poti face curatenie usor si unul in care sa poti desfasura activitatile de relaxare pentru care ai ales sa stai la casa?


Astazi, am alcatuit un ghid al celor mai noi trenduri de amenajare a curtii in 2019, pentru ca tu sa ai la dispozitie  sursa necesara de inspiratie pentru a-ti pune planul in aplicare.


Opteaza pentru plantarea gazonului in curte

Atunci cand ai o curte de dimensiuni medii sau mari, cu siguranta iti doresti sa plantezi diversi pomi fructiferi si arbori care sa transforme acest spatiu intr-un paradis verde. Cu toate acestea, atunci cand alegi sa faci acest lucru, este bine sa tii cont si de necesitatile de intretinere a acestor spatii. 


Specialistii recomanda plantarea gazonului, atunci cand proprietarii caselor vor sa poata intretine cu usurinta spatiul verde din curte. Gazonul nu necesita ingrijire complexa, ulterior plantarii si contribuie, in maniera pozitiva, la imbunatatirea aspectului estetic al oricarei gradini. Acesta arata bine, este usor de tuns si mentine aspectul natural, specific acestor spatii. 


Organizeaza spatii in care sa beneficiezi de umbra

Orice gradina trebuie sa includa pomi fructiferi si arbori, care sa permita retragerea la umbra, atunci cand proprietarii si oaspetii acestora petrec timp in aer liber. Copacii infrumuseteaza orice cadru natural, ofera naturalete gradinii si atrag pasari. Acestea te vor incanta, in fiecare dimineata, atunci cand vei iesi in curte, pentru a respira aer curat si a te incarca cu energie. 


Gardul viu iti ofera protectie si intimitate

Daca gradina sau curtea din fata casei reprezinta spatiul in care vrei sa beneficiezi de intimitate si protectie, poti opta pentru plantarea gardului viu, in jurul acestora. Spre deosebire de gardurile confectionate din diverse materiale precum betonul, fierul forjat sau lemnul, gardul viu se incadreaza perfect in ambientul natural al gradinii. Acesta este usor de intretinut si se reface in mod natural, in fiecare primavara. Trebuie doar sa il uzi si sa il tunzi periodic, pentru a-i asigura un aspect estetic placut.


Alei din pietris in curtea casei tale

Printre cele mai noi trenduri de amenajare a curtii unei case, în 2019, se numara si aleile din pietris. Principalul lor avantaj consta in usurinta cu care pot fi intretinute, iar modelele de pietre decorative disponibile pentru acestea sunt variate. Astfel, poti opta pentru o varianta de pietris care sa fie in concordanta cu orice stil de amenajare exterioara. 


Gradini mobile, ideale pentru spatii mici

Daca spatiul din curtea casei tale este unul de mic dimensiuni, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la dorinta de a avea o gradina amenajata. Poti opta pentru una mobila, alcatuita din plante agatatoare, sustinute de cele mai neobisnuite obiecte din curtea ta: o bicicleta, o roaba, un cos de rachita sau chiar clasicele galeti de metal. 


Ideal este sa amplasezi aceste spatii verzi mobile in zonele bine iluminate ale curtii, pentru a iesi in evidenta si a schimba complet imaginea acesteia.


Amplaseaza un foisor sau o pergola rustica

Principalul scop pentru care vrei sa amenajezi curtea casei tale este acela de a avea conditii optime de petrecere a timpului liber in natura. Astfel, este indicat sa amplasezi un foisor sau o pergola in gradina, daca spatiul disponibil iti permite acest lucru. 


Pergolele din lemn sunt usor de realizat si de intretinut si se incadreaza perfect in mediul natural. Le poti construi direct pe sol, intr-o zona in care ai plantat gazon sau pe o suprafata de beton, destinata accesului in gradina.


In apropierea acestuia, este indicat sa amplasezi si un model modern de rezervoare incastrate. Astfel, tu si oaspetii tai veti petrece timp intr-un mediu practic, fara a fi necesar sa reveniti in interior. Poti opta pentru unul cu cadru metalic galvanizat, destinat montarii vaselor de WC suspendate, prevazute cu sisteme de izolatie anticondens.


Prin urmare, curtea casei tale sau gradina pot fi amenajate astfel incat sa arate bine, sa respecte naturaletea cadrului exterior si sa raspunda nevoilor tale practice, specifice timpului petrecut in aer liber.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pietris

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gradina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mobila

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0