Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 cele mai periculoase obiecte din casa pentru sanatatea ta

de Ana-Maria Tudor la 2014-08-19
Top 5 cele mai periculoase obiecte din casa pentru sanatatea ta
Probabil ca dupa ce vei citi acest articol te vei apuca de o curatenie generala si vei arunca toate obiectele inutile din locuinta ta. Nu este nimic gresit in asta, cu atat mai mult cu cat in joc este chiar sanatatea ta si a celor apropiati.


Orice locuinta este plina de bacterii, virusi, ciuperci, etc., iar bucataria este locul favorabil depunerii microbilor, fiind spatiul in care gatesti si unde umiditatea este mai ridicata fata de restul casei.

Iti vom prezenta in continuare cele mai periculoase cinci locuri din casa ta, care reprezinta focare de infectie si iti pun sanatatea in pericol zi de zi:

1. Buretele de spalat vase

Buretele de vase, utilizat frecvent pentru mai multe sarcini, este principala sursa de germeni din locuinta ta, cu atat mai mult cu cat acesta este constant umed. Incercati sa inlocuiti buretele constant, iar prosopul de bucatarie spalati-l la doua - trei zile.

2. Manerul de la frigider

Manerul de la frigider in special, dar si celelalte intrerupatoare in general, reprezinta surse optime pentru depunerea germenilor, aceste zone fiind de obicei omise in cadrul curateniei generale. Incercati macar o data pe saptamana sa curatati fiecare maner, intrerupator si sertar din casa cu servetele dezinfectante.

3. Trusa de machiaj

Stiu cat de mult va iubiti cosmeticele si cat de greu va este sa renuntati la ele, dar incercati sa puneti pe primul loc sanatatea dvs. Microorganismele se depun foarte usor pe fiecare instrument din trusa dvs. de farduri si pot provoca diferse afectiuni si infectii ale pielii si ochilor. Aruncati machiajele vechi si spalati cat mai des pensulele cu sapun lichid si apa.

4. Hainele uitate in masina de spalat

Zonele umede sunt prielnice bacteriilor, iar hainele lasate mai mult de 30 de minute in masina de spalat reprezinta teren fertil pentru inmultirea acestora. Incercati sa le intindeti imediat, iar daca trece prea mult timp de cand au ramas in masina de spalat este indicat sa le treceti din nou prin ciclul de spalare. Este obligatoriu sa va spalati hainele in apa fierbinte, in special lenjeria intima.

5. Gadget-urile electronice

Probabil ca nu te asteptai sa aflii ca tableta sau dvd-ul tau reprezinta o sursa principala de bacterii in locuinta ta. Daca stai sa te gandesti, buretele de vase il arunci dupa cateva utilizari, capacul de toaleta il speli la cateva zile, insa aparatele electronice din casa poti sa numeri pe degete de cate ori le-ai dezinfectat de cand le-ai achizitionat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curatenie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre germeni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre virusi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bacterii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre microbii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0