Acest ulei cu o traditie indelungata in Franta (datorita cultivarii extinse a vitei de vie) este un ingredient culinar renumit, mai usor de folosit decat uleiului de masline, datorita faptului ca nu afecteaza gustul final al preparatelor.
De asemenea, uleiul de struguri este folosit frecvent in industria cosmetica, pentru preparea produselor de ingrijire a pielii. Are calitati emoliente, hidratante, anti-vergeturi, fara a lasa urme grase pe piele si fara a provoca iritatii tenului sensibil.
Dar care sunt beneficiile pentru sanatate ale uleiului de struguri?
100 de grame de ulei de struguri contin 62,8 mg vitamina E si 392 mg de fito-estroli. Vitamina E si acesti hormoni vegetali sunt esentiali pentru sanatatea inimii si echilibrul hormonal al femeilor. Cu un total de 1927 calorii, uleiul de struguri continte 20.9 grame grasimi saturate, 218 mg de acizi grasi Omega 3 si acizi grasi Omega 6.
Aceste valori recomanda uleiul de struguri drept unul din cele mai bune suplimente antioxidante. Antioxidantii protejeaza celulele de radicalii liberi, care determina imbolnavirea si imbatranirea.
Flavonoidele sustin functia cardiaca, scad nivelul colesterolului si reduc oxidarile.
Efectul anti-inflamator contribuie la sanatatea ficatului si a sistemului digestiv.
Studiile arata ca un consum regulat de ulei de struguri previne cancerul mamar si contribuie la vindecarea chisturilor.
Vitamina E si fito-hormonii continuti asigura un nivel ridicat de colagen, care asigura fermitatea pielii si functionalitatea articulatiilor.
Folosit extern, proteajza impotriva radiatiilor ultraviolete, estompeaza petele provocate de soare si intarzie imbatranirea pielii.
Resveratrolul sustine sistemul cardiac si favorizeaza circulatia sangelui. De asemenea, actioneaza ca un catalizator pentru absorbtia vitaminei C.
Consumul regulat de ulei de struguri are efecte favorabile in controlul diabetului, datorita acidului linoleic din compozitia sa.
Uleiul de struguri poate fi folosit la gatit, datorita punctului ridicat de ardere (spre deosebire de uleiul de masline), dar este recomandat consumul sau in salate sau ca adaos in supe, pentru o mai buna absorbtie a nutrientilor valorosi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!