Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri

De ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri
de la 2016-05-23
De ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri

In ultimii ani, au aparut si pe piata din tara noastra mai multe uleiuri alimentare, dintre care putem sa alegem. Mai accesibil decat uleiul de masline si cu proprietati cel putin la fel de importante, uleiul din seminte de struguri nu ar trebui sa lipseasca din casa.


Uleiul din seminte de struguri, cunoscut mai ales sub forma simplificata de "ulei de struguri", este extras din semintele a diferte soiuri de vita de vie. Uleiul de struguri autentic are o aroma usoara de nuca, o culoare deschisa si un gust dulceag spre neutru.

Acest ulei cu o traditie indelungata in Franta (datorita cultivarii extinse a vitei de vie) este un ingredient culinar renumit, mai usor de folosit decat uleiului de masline, datorita faptului ca nu afecteaza gustul final al preparatelor.

De asemenea, uleiul de struguri este folosit frecvent in industria cosmetica, pentru preparea produselor de ingrijire a pielii. Are calitati emoliente, hidratante, anti-vergeturi, fara a lasa urme grase pe piele si fara a provoca iritatii tenului sensibil.

Dar care sunt beneficiile pentru sanatate ale uleiului de struguri?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h


100 de grame de ulei de struguri contin 62,8 mg vitamina E si 392 mg de fito-estroli. Vitamina E si acesti hormoni vegetali sunt esentiali pentru sanatatea inimii si echilibrul hormonal al femeilor. Cu un total de 1927 calorii, uleiul de struguri continte 20.9 grame grasimi saturate, 218 mg de acizi grasi Omega 3 si acizi grasi Omega 6.

Aceste valori recomanda uleiul de struguri drept unul din cele mai bune suplimente antioxidante. Antioxidantii protejeaza celulele de radicalii liberi, care determina imbolnavirea si imbatranirea.

Flavonoidele sustin functia cardiaca, scad nivelul colesterolului si reduc oxidarile.
Efectul anti-inflamator contribuie la sanatatea ficatului si a sistemului digestiv.

Studiile arata ca un consum regulat de ulei de struguri previne cancerul mamar si contribuie la vindecarea chisturilor.

Vitamina E si fito-hormonii continuti asigura un nivel ridicat de colagen, care asigura fermitatea pielii si functionalitatea articulatiilor.

Folosit extern, proteajza impotriva radiatiilor ultraviolete, estompeaza petele provocate de soare si intarzie imbatranirea pielii.

Resveratrolul sustine sistemul cardiac si favorizeaza circulatia sangelui. De asemenea, actioneaza ca un catalizator pentru absorbtia vitaminei C.

Consumul regulat de ulei de struguri are efecte favorabile in controlul diabetului, datorita acidului linoleic din compozitia sa.

Uleiul de struguri poate fi folosit la gatit, datorita punctului ridicat de ardere (spre deosebire de uleiul de masline), dar este recomandat consumul sau in salate sau ca adaos in supe, pentru o mai buna absorbtie a nutrientilor valorosi.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 8 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina e

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resveratro

Spune-ne opinia ta despre "De ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 + 9 =

Cele mai citite articole

Kilogramele in plus iti dau batai de cap? Incerci sa slabesti, insa nu reusesti? Atunci inseamna ca ...
Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, reprezinta un nutrient foarte important pentru ...
Consumul de ton ofera numeroase beneficii pentru sanatate, printre care - reducerea tulburarilor ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0