Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa folosesti zilnic crema de protectie solara

de Alina Ilie la 2024-06-14
De ce sa folosesti zilnic crema de protectie solara
Purtarea zilnica a cremei de protectie solara este esentiala pentru mentinerea sanatatii pielii si prevenirea diferitelor afectiuni cauzate de expunerea la radiatiile ultraviolete (UV). Desi multe persoane asociaza utilizarea protectiei solare cu zilele petrecute la plaja sau in vacanta, aplicarea zilnica a acesteia este importanta, indiferent de vreme sau activitati. Cremele de protectie solara functioneaza prin utilizarea unor ingrediente active care blocheaza sau absorb radiatiile UV inainte ca acestea sa patrunda in piele.


Cremele de protectie solara sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii pielii si prevenirea diferitelor afectiuni cauzate de expunerea excesiva la soare. 
 
Beneficiile utilizarii zilnice a cremei de protectie solara
 
1. Prevenirea cancerului de piele
Una dintre cele mai importante motive pentru a purta crema de protectie solara zilnic este prevenirea cancerului de piele. Expunerea la radiatiile UV este un factor de risc major pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv melanomul, carcinomul bazocelular si carcinomul cu celule scuamoase. Studiile au aratat ca utilizarea regulata a protectiei solare reduce semnificativ riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer.
 
2. Intarzierea imbatranirii pielii
Radiatiile UV sunt principala cauza a imbatranirii premature a pielii, cunoscuta si sub denumirea de fotoimbatranire. Aceasta se manifesta prin aparitia ridurilor, a liniilor fine, a petelor pigmentare si a pierderii fermitatii pielii. Cremele de protectie solara ajuta la prevenirea acestor efecte, mentinand un aspect tanar si sanatos al pielii.
 
3. Prevenirea arsurilor solare
Arsurile solare sunt nu doar dureroase, ci si daunatoare pentru sanatatea pielii. Expunerea repetata la soare fara protectie poate duce la arsuri solare severe, care, in timp, cresc riscul de cancer de piele si alte probleme cutanate. Utilizarea zilnica a cremei de protectie solara previne arsurile solare si reduce riscul de daune ADN cauzate de radiatiile UV.
 
4. Protectia impotriva hiperpigmentarii
Expunerea la soare poate agrava afectiuni precum melasma, care se manifesta prin aparitia petelor pigmentare pe fata si alte zone expuse. Utilizarea zilnica a protectiei solare ajuta la prevenirea acestor probleme de pigmentare si la mentinerea unui ten uniform.
 
5. Mentinerea sanatatii generale a pielii
Protectia solara previne uscarea excesiva a pielii si deteriorarea barierii de protectie naturale. Aplicarea zilnica a cremei de protectie solara contribuie la mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii, prevenind aparitia unor afectiuni precum dermatita actinica sau fotodermatozele.

Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer de piele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dermatita

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016