Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru a folosi crema de protectie solara in fiecare zi

de Alina Ilie la 2023-06-21
5 motive pentru a folosi crema de protectie solara in fiecare zi
Chiar si in zilele innorate, pielea noastra este expusa la razele soarelui, care pot duce la aparitia cancerului de piele, decolorarea pielii si riduri in timp. Pentru a va proteja impotriva razelor solare daunatoare UVA si UVB este indicat sa folositi crema de protectie solara in fiecare dimineata, nu doar in concedii.


Cea mai importanta schimbare pe care o puteti face in rutina zilnica pentru a va proteja pielea este aplicarea cremei de protectie solara in fiecare dimineata si reaplicarea ei pe parcursul zilei. De asemenea, este important sa mergeti la un consult dermatologic in cazul in care observati schimbari ale pielii. Mai jos, prezentam importanta utilizarii zilnice a cremei de protectie solara si modul in care va puteti proteja pielea.
 
Reducerea riscului de arsuri solare
 
Toti specialistii dermatologi subliniaza importanta protectiei pielii si prevenirea arsurilor solare. Puteti suferi de arsuri solare petrecand perioade indelungate de timp in aer liber fara protectie solara. Daca suferiti in mod constant de arsuri solare, acestea pot duce la deteriorarea pielii, care poate cauza cancer de piele, imbatranire prematura si multe alte probleme. Daca dezvoltati o arsura solara severa cu vezicule, adresati-va unui dermatolog pentru ajutor, deoarece acesta poate evalua arsura si va poate sugera produse pentru a ameliora durerea si a minimiza formarea de cicatrici. Prin tratamentul prompt se pot preveni problemele pielii cauzate de arsurile solare.
 
Prevenirea semnelor de imbatranire
 
Expunerea repetata la soare fara protectie poate cauza deteriorarea elastinei, colagenului si celulelor pielii. In timp, acest lucru poate duce la aparitia prematura a semnelor de imbatranire, inclusiv decolorare, riduri, linii fine. Imbatranirea prematura, numita fotoimbatranire, este frecventa la cei care se expun la soare fara crema de protectie solara. Din fericire, aceste probleme ale pielii pot fi prevenite prin utilizarea zilnica a cremei de protectie solara.
 
Reducerea riscului de cancer de piele
 
Utilizarea zilnica a cremei de protectie solara, chiar si atunci cand este innorat, este una dintre cele mai bune modalitati de a preveni cancerul de piele. Puteti reduce riscul de a dezvolta aceasta boala utilizand un factor de protectie solara (SPF) de cel putin 30 pe parcursul zilei. Pentru o protectie suplimentara, puteti utiliza un SPF cu nivel mai mare. Daca petreceti timp indelungat in aer liber sau intrati in apa marii, ar trebui sa reaplicati crema de protectie solara la fiecare doua ore.
 
Prevenirea decolorarii pielii
 
Aceste zone de decolorare sunt adesea numite "pete de soare" sau "pete hepatice" si au de obicei o culoare maro. Apar in mod frecvent pe fata, cap, maini si brate si pot afecta atat barbatii, cat si femeile. Aplicarea periodica a cremei de protectie solara pe parcursul zilei poate ajuta la prevenirea aparitiei acestor pete neplacute.
 
Reducerea inflamatiei
 
Atunci cand pielea noastra este expusa la razele UV, poate provoca roseata cutanata si inflamatie dureroasa. Acest lucru poate fi dificil, in special pentru persoanele cu probleme ale pielii precum psoriazis sau rozacee. Purtarea cremei de protectie solara in fiecare zi ajuta la prevenirea inflamatiei cauzate de razele nocive. Daca aveti rozacee si piele sensibila, cumparati o crema de protectie solara cu ingrediente blande, cum ar fi oxidul de zinc sau dioxidul de titan. De asemenea, evitati cremele de protectie solara sub forma de spray, deoarece acestea pot contine formule agresive, inclusiv alcool sau parfum care poate usca pielea. Daca aveti intrebari cu privire la problemele pielii sau aveti nevoie de ajutor in alegerea unui produs, adresati-va unui dermatolog pentru a va ajuta sa alegeti produsul cel mai potrivit.
 
Sfaturi pentru alegerea unei creme de protectie solara
 
Alegerea unui produs de protectie solara poate fi coplesitoare, avand in vedere toate optiunile disponibile pe piata. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand alegeti produsele este nivelul de SPF, avand in vedere ca un SPF de 30 sau mai mare va asigura o protectie completa a pielii, chiar si in zilele innorate. La mare, nu uitati sa reaplicati intotdeauna crema de protectie solara dupa ce iesiti din apa si alegeti intotdeauna un produs cu spectru larg. 


Sursa: mahoneydermatology.com/
Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arsuri solare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer de piele

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0