Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce vor bonele sa lucreze pentru mame cu bani

De ce vor bonele sa lucreze pentru mame cu bani
O dadaca buna trebuie platita consistent. Asistam de fapt la formarea unei bizare microeconomii, caci bonele au salarii care sunt mai mari ca ale unui profesor, plus ca beneficiaza, in multe cazuri, si de bonificatii frumoase. Cum stabilim asadar valoarea (in aur, sic!) a unei bone?


Sa analizam un pic situatia: o bona cum se cade se joaca cu cei mici, le face de mancare, ii pune la somn si pleaca acasa (asta daca nu este interna si doarme cu copilul, stresul crescand atunci si fiind, uneori, nevoie sa primeasca un masaj din partea tatalui – vezi cazul Brad Pitt, David Beckham sau Jude Law). Banii curg, stresul este minim, cu un singur avertisment: mamele. Nu se iau in calcul „parintii”, caci tatii, in relatia cu bona, nu sunt decat cel mult o cunostinta zambitoare.
Exista doua categorii principale de mame: cele care se chinuiesc sa acopere facturile si cele care platesc mai mult pe haine decat pe salariul dadacei. Cele din urma sunt niste angajatori mai buni. Acestea stiu sa discute cu angajatii, caci au o lunga experienta in angajarea, managerierea si concedierea personalului „administrativ” al locuintei. Ele sunt cele care platesc agentiile de bone pentru a primi cele mai bune sugestii, caci nu se bazeaza pe instinct ca sa afle daca persoana pe care o intervieveaza este un inger radios. Asa se explica de ce mamele mai instarite tind sa aiba mai multa incredere in bone si sa se implice mai putin in cresterea copiilor. Se limiteaza la scurte instructiuni la venire si la inmanarea banilor de taxi la plecare. Nu sunt interesate de viata personala a nimanui. Daca cei mici nu o plac pe bona, aceasta este inlocuita. Exista o intelegere tacita: nu-ti faci treaba, pleci.
Mamele din clasa mijlocie, pe de alta parte, se poarta cu bona de parca ar fi prietene si de parca aceasta le-ar face o favoare ca are grija de copiii ei. Tura de lucru incepe si se termina cu discutii intime (si acuze la adresa tatalui copiilor). Cauta agentii mai ieftine si traiesc tot timpul cu senzatia de vina ca nu fac destul pentru progeniturile lor. Toate grijile se traduc prin mesaje obstinate catre dadaca (ai grija ca Alexia sa mearga la baie inainte de somn!) si dand instructiuni neclare privind cina. Daca cei mici nu o plac pe bona, despartirea devine similara despartirii de o prietena.
Bonele nu trebuie considerate membri ai familiei. Sunt persoane cu abilitati bine stabilite, muncesc si sunt platite frumos pentru ca cei mici le plac. Mamele nu fac nimanui nicio favoare pretinzand ca sunt prietene.
Oricum, nimic nu este mai important ca fericirea copilului, asa-i? Multi copii fac mici crize cand sunt lasati cu bona prima data. Totul depinde insa de cat de rapid iese mama pe usa. Mamele stau in casa pana cand cel mic le implora sa nu plece. Dar femeile bogate nu se simt atat de vinovate ca pleaca. Poate si pentru ca traiesc complet in afara dezbaterilor in care este implicata o femeie din clasa mijlocie. Rezultatul este ca exista mai putina drama, mai putine lacrimi, caci copiii nu mai simt in aer acutul regret al mamei care nu vrea sa iasa din casa, pardon, din vila.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bone

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bona

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0