Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum isi reduc marile companii impactul asupra mediului

de Sunt Fericita la 2021-02-12
Cum isi reduc marile companii impactul asupra mediului
Companiile din intreaga lume cauta sa isi transforme practicile intr-unele ecologice, menite sa le micsoreze propria amprenta asupra mediului si sa reduca poluarea E important sa constientizezi si tu, ca reprezentant al unei firme inregistrate in Romania, care sunt beneficiile unei activitati sustenabile in cadrul companiei. 


In primul rand, vei economisi bani prin diminuarea cheltuielilor la utilitati, prin reducerea cantitatilor de deseuri si, totodata, prin cresterea eficientei companiei. Mai apoi, vei avea de castigat de pe urma reducerii impactului asupra mediului prin diminuarea riscurilor pentru sanatate si siguranta. Nu este de ignorat nici raspunsul pe care il vei primi din partea clientilor tai, care vor vrea sa apeleze din ce in ce mai des la serviciile sau produsele pe care le pui la dispozitia lor, dar nici diferentierea pe care o vei crea intre tine si competitorii din piata.

 

Asadar, inainte de a angaja o firma de consultanta de mediu, care te poate ghida catre un plan concret pe care sa il urmezi, afla cum procedeaza companiile pentru a reduce impactul pe care il au asupra mediului.

Recicleaza

Cel mai important aspect, eventual cel cu care poti incepe procesul, daca vrei sa devii, , prieten cu natura, este sa reciclezi. Toate materialele si echipamentele folosite in procesele de productie, dar nu numai, trebuie selectate si trimise la reciclare. De asemenea, e important sa gasesti metode prin a reduce, pe cat posibil, consumabilele. De exemplu, foile printate gresit dintr-o eroare pot fi folosite pentru rapoartele saptamanale sau notite de tot felul. Te mai poti ocupa si de dezvoltarea unui program de intretinere preventiva pentru ca echipamentele de care va folositi la birou sa reziste mai mult. 

Folosesc eficient energia

Producerea de energie electrica si de gaze naturale va genera o cantitate enorma de gaze cu efect de sera, asa ca o solutie pentru a combate acest efect este reprezentata de utilizarea sistemelor si a echipamentelor de constructie cu o eficienta ridicata din punct de vedere energetic. Concret, poti izola peretii biroului sau ai fabricii pe care o reprezinti, pentru ca nevoia de agent termic sa fie una scazuta. 

Instaleaza surse regenerabile 

Energia solara si cea eoliana reprezinta surse aproape inepuizabile de energie regenerabila, care pot ajuta la reducerea impactului asupra mediului inconjurator. Pentru instalarea dispozitivelor care utilizeaza energia regenerabila exista o varietate de stimulente de la stat pe care te incurajam sa le obtii. De exemplu, poti pune la dispozitia angajatilor tai scutere electrice pentru transportul de la sau pana la serviciu, pe care acestia le pot lasa la incarcat pe parcursul programului de munca. 

 

Montarea unei pompe de energie costa foarte putin, tocmai pentru ca statul va sustine un procent mare din pretul acesteia. Cu ajutorul panourilor solare mai poti scapa de grija caldurii sau a curentului electric. Mai mult decat atat, in acest mod te poti transforma din consumator in prosumator, adica in loc sa platesti facturi lunare la firma de energie electrica, vei putea alimenta si alte afaceri cu energia asigurata de panourile solare.

Conserva apa

Instalarea unor robinete cu debit redus sau montarea unor baterii aerate pentru a reduce cantitatea de apa reprezinta doua dintre solutiile la care poti apela nu doar pentru a consuma cat mai putina apa, dar si pentru a reduce facturile de intretinere de la birou. De exemplu, recuperarea caldurii pentru captarea energiei din fluidele reziduale in scopul incalzirii sau preincalzirii apei este o alta idee perfecta pentru protejarea mediului. 

Masoara emisiile de carbon

Masurarea amprentei de carbon  este o alta masura pe care cei care vor sa polueze mai putin, o iau. Concret, procedura presupune masurarea propriu-zisa a cantitatii de dioxid de carbon eliberata in aer ca urmare a activitatii companiei. Amprenta de carbon poate fi redusa prin utilizarea unor filtre speciale, despre care un specialist din cadrul firmei de consultanta de mediu iti poate explica mai multe.

 

Acum, ca ai aflat cum isi reduc marile companii impactul asupra mediului, e momentul sa pui si tu in practica ideile de mai sus. 

 

Iar daca ai nevoie de ajutor extern in acest sens, nu uita ca poti apela la o firma care ofera servicii si consultanta legislativa de mediu. Specialistii care lucreaza in astfel de companii sunt pregatiti sa realizeze audituri de mediu, certificari ISO si implementari CSR. 

 

Auditul de mediu se poate efectua fie pe intregul palier de responsabilitati (managementul deseurilor, obligatiile la Fondul pentru Mediu, intocmirea actelor de reglementare, realizarea rapoartelor care trebuie trimise catre autoritati), fie pe un singur segment din cele anterior mentionate. 

 

Mai mult decat atat, o firma de consultanta legislativa de mediu iti ofera solutii personalizate pentru afacerea ta, tinand cont de eficienta costurilor si de nevoile acesteia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0