Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectele neasteptate ale obsesiei pentru selfie

de Alina Negrutiu la 2014-06-03
Efectele neasteptate ale obsesiei pentru selfie
Este simplu: intoarce telefonul in pozitia corecta pentru ca ochii sa-ti para mai mari, obrajii mai bine definiti, sanii mai plini sau ce mai vrei tu. Pune degetul pe buton si apasa. Arta selfie-ului ia- facut pe toti in ultimii ani sa exerseze din ce in ce mai mult. Conform unui studiu al Pew Research Center, peste 31 de milioane de poze pe Instagram au primit hastag-ul #selfie.


Vedetele fac asta in mod constant. Rihanna sau Beyonce posteaza mereu selfie-uri, dupa cum probabil ai vazut pe toate copertele revistelor colorate. Parte din motivul care sustine aceasta popularitate? Cultul selfie-ului ii celebreaza pe oamenii obisnuiti. Exista acum mai multe poze ale oamenilor obisnuiti, ale fetei din vecini, decat ale vedetelor sau manechinelor. Si postarea lor este un act de dobandire de putere, pentru ca iti permite sa controlezi imaginea online. Ai puterea de a alege cum sa arati, chiar daca faci fete caraghioase.
Sa fim insa realisti: selfie-ul cel mai des intalnit este acela in care arati bine, pentru ca acela atrage cele mai multe comentarii pozitive. Te simti frumoasa, iti faci o poza. Si, cand ceilalti iti dau Like, te simti mult mai bine.
Desigur, este distractiv sa arati o bluza noua, o coafura interesanta sau ca ai intrat la un concert extraordinar. Dar, in acelasi timp, te lansezi si pe o panta alunecoasa. S-ar putea ca stima de sien sa fie legata de comentariile si Like-urile pe care le obtii legat de cum arati, nu de cum esti. Pe de o parte, este normal sa cauti validare, mai ales daca nu ai depasit cu mult perioada adolescentei. Se poate insa sa devii dependenta de complimente.
Daca ti-ai pus un selfie si pe ecranul telefonului, atunci esti clar extrem de interesata de modul in care arati si un semn ca ai dus lucrurile un pic prea departe. Orice postezi pe social media spune ceva despre tine. Nu mai incarca fluxul de stiri cu selfie-uri. Nu-ti place cumva sa si dansezi, sa citesti, sa calatoresti? Spune-ne mia multe despre astea!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre selfie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocontrol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre social media

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre like

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0