Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este zambetul Mona Lisei fals?

Este zambetul Mona Lisei fals?
Nu exista nicio alta expresie faciala care sa se bucure de aceeasi atentie ca zambetul. Exista nenumarate studii care dezbat subiectul. Unele au concluzii ciudate, cum ar fi aceea ca barbatii sunt mai putin atragatori cand zambesc, in timp ce exact opusul este valabil in cazul femeilor.


Dar putem spune oare diferenta intre un zambet real si unul fals. „Personajul principal din serialul TV In mintea criminalului/The Mentalist ar fi capabil sa faca imediat aceasta distinctie”, spun cercetatorii spanioli, autori ai unui studiu menit sa ofere o mai buna intelegere a mecanismelor cerebrale de recunoastere a emotiilor oamenilor din jur, scrie Mediafax.
Mentalistul isi cunoaste scenariul. Dar, in viata de zi cu zi, este ararareori posibil sa facem aceasta distinctie,
Cercetatorii de la Universitatea La Laguna au realizat o serie de fotografii ale unor chipuri care zambeau, aceeasi stare fiind tradusa si de ochi, si alte chpuri cu guri zambitoare, dar cu ochi care reflectau alte emotii decat bucuria. Zambetul capteaza atentia persoanelor din jur mai mult decat orice alta expresie faciala, putand induce in eroare in legatura cu smenificatia sa. Astfel, daca privirea cade mai intai pe gura persoanei, nu pe ochi, evaluarea zambetului risca sa fie eronata.
Zambetul joaca un rol fundamental in recunoasterea bucuriei la cei din jur, spun cercetatorii. „Dar, dupa cum bine stim, nu suntem cu adevarat fericiti de fiecare data cand zambim”, precizeaza Beltran Guerrero, unul dintre autorii studiului. 
Iar, cand vine vorba sa evaluam un zambet, suntem influentati de tipul de activitate pe care o facem in acel moment. 
Fata are aproximativ 43 de muschi. Atunci cand acesti muschi de misca si interactioneaza intre ei, pe fata sunt afisate expresii ale emotiilor pe care le traim sau expresii care incearca sa mascheze aceste emotii. Muschii care ne intereseaza atunci cand analizam autenticitatea unui zambet, ca expresie a bucuriei/fericirii, sunt Zygomaticus Major si Orbicularis Oculi.
Zygomaticus Major (numit uneori si muschiul Duchenne) este muschiul care trage colturile gurii in sus.
Orbicularis Oculi este un muschi sfincterian care inconjoara cavitatile in care sunt adapostiti ochii si care, atunci cand este contractat, produce "laba gastei" la colturile exterioare ale ochilor.
Zambetul autentic este cel care angajeaza si muschiul zigomatic, si pe cel din colturile exterioare ale ochilor. Deci, daca ochii zambesc, atunci zambim autentic.
Un alt mod de a identifica un zambet fals este sa observi daca se vad dintii de jos ai persoanei. Atunci vei sti sigur ca nu zambeste sincer.
"Astfel, daca Mona Lisa (Gioconda) ar fi fost mai degraba filmata, nu pictata, am fi putut sa vedem in ochii ei semnificatia reala a zambetului ei", au explicat cercetatorii spanioli.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre monden

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zambet

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0