Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce fac oamenii fericiti la munca

Ce fac oamenii fericiti la munca
Stii genul la care ma refer: cei care isi planifica vacantele la fiecare trei, patru luni, care isi ofera mai multe sanse de evadare pe timpul unui an, care par a respira optimism si au nenumarate experiente pe care abia asteapta sa le impartaseasca. Nu gresesc cu nimic, caci vacantele regulate opresc frecvent ciclul stresului si ii face sa reziste mai eficient in fata uzurii fizice si psihice.


Oamenii fericiti pot vedea realitati si posibilitati multiple, alegand-o pe cea cu implicatiile pozitive. De exemplu, daca seful intra in birou, multi vor spune in gand stres, amenintare, nu am nicio putere. Dar cei care sunt fericiti repeta cu totul altceva: fiinta umana, mentor, sansa de a impresiona, cheia promovarii.
Pe urma, este usor sa-i depistezi, pentru ca biroul lor nu este standard, ci modificat. Conform studiilor, o mare parte din fericirea la locul de munca este atrasa de libertatea de a-ti personaliza spatiul. Vei fi si cu 32% mai productiva daca vei scapa de cenusiul normal. O simpla planta pe un colt de birou este un inceput bun.
COO al Facebook, Sheryl Sandberg, spune ca a invatat arta de a mima fericirea pana la asumare de pe cand era instructor de aerobics. Dupa o ora de zambet fortat, se simtea cu adevarat mai fericita. Inca ceva, pentru a te asigura ca pari o persoana pozitiva, uita-te indeaproape la persoana cu care vorbesti, pentru ca va copiati inconstient gesturile si mimica. Daca interlocutorul este anxios sau obosit, si tu te vei simti la fel.
Fericitii au si ei 233 de email-uri in inbox si 13 lucruri pe lista de urgente. Daca insa le ceri ajutorul, iti vor raspunde intotdeauna cu „Bineinteles”. Studiile arata ca ajutorul acordat celorlalti ne face mai fericiti, atata vreme cat nu ne rupem prea mult din propriul timp pentru a reusi sa terminam si ce avem de facut. Altruistii sunt de 10 ori mai predispusi sa fie motivati de munca si, deloc suprinzator, sunt primii avuti in vedere pentru o eventuala promovare. Un experiment al Universitatii Pennsylvania a demonstrat ca cei care isi ajuta colegii 10-30 de minute pe zi se simt, de fapt, mai putin constransi de timp. Este un efect secundar al increderii de sine dobandite. La sfarsitul zilei, dupa ce s-au semnat toate contractele si s-au intocmit rapoartele, legaturile interumane sunt cele care confera semnificatie. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zambet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni fericiti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0