Dupa cum stii, mirosul si gustul sunt strans legate, alcatuind ceea ce noi intelegem prin aroma. Ca sa testezi teoria, tine-te de nas cand mananci o portocala, sa zicem. Daca nu poti mirosi, fructul nu ti se va mai parea atat de spectaculos.
De-a lungul timpului, asociem aromele compatibile. Cartofii prajiti, popcorn, paste cu usturoi, de exemplu. Amesteca acum acest mirosuri cu unele cu care nu se combina bine si vei vedea ca apetitul iti va scadea.
Acelasi lucru se intampla si cand pui flori pe masa. Parfumul floral este icongruent cu mirosul mancarii, asa ca iti reduce pofta de a manca. Efectul mirosurilor incompatibile asupra apetitului a constituit tema unui studiu al lui Brian Wansink intitulat „Mindless Eating: Why we eat more than we think” („Mancatul pe nagandite: De ce mancam mai mult decat credem”, tr.n.). in cadrul acestui studiu, participantii au fost impartiti in doua grupuri: unii au mancat fulgi de ovaz cu mere si scortisoara si al doilea au primit fulgi de ovaz cu macaroane cu branza. Cei din primul grup a mancat mai mult , pentru ca apetitul lor a crescut in prezenta unui miros cunoscut de mic-dejun.
Asa ca, daca incerci sa reduci cantitatea de mancare consumata, aranjeaza-ti frumos masa cu un buchet colorat.
Sursa: care2.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
