Dupa cum stii, mirosul si gustul sunt strans legate, alcatuind ceea ce noi intelegem prin aroma. Ca sa testezi teoria, tine-te de nas cand mananci o portocala, sa zicem. Daca nu poti mirosi, fructul nu ti se va mai parea atat de spectaculos.
De-a lungul timpului, asociem aromele compatibile. Cartofii prajiti, popcorn, paste cu usturoi, de exemplu. Amesteca acum acest mirosuri cu unele cu care nu se combina bine si vei vedea ca apetitul iti va scadea.
Acelasi lucru se intampla si cand pui flori pe masa. Parfumul floral este icongruent cu mirosul mancarii, asa ca iti reduce pofta de a manca. Efectul mirosurilor incompatibile asupra apetitului a constituit tema unui studiu al lui Brian Wansink intitulat „Mindless Eating: Why we eat more than we think” („Mancatul pe nagandite: De ce mancam mai mult decat credem”, tr.n.). in cadrul acestui studiu, participantii au fost impartiti in doua grupuri: unii au mancat fulgi de ovaz cu mere si scortisoara si al doilea au primit fulgi de ovaz cu macaroane cu branza. Cei din primul grup a mancat mai mult , pentru ca apetitul lor a crescut in prezenta unui miros cunoscut de mic-dejun.
Asa ca, daca incerci sa reduci cantitatea de mancare consumata, aranjeaza-ti frumos masa cu un buchet colorat.
Sursa: care2.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!