Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rozmarinul - o planta-minune pentru sanatatea ta

de Rebeca Roman la 2020-09-04
Rozmarinul - o planta-minune pentru sanatatea ta
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) a fost utilizat ca planta medicinala din cele mai vechi timpuri. In prezent, studiile stintifice au demonstrat beneficiile sale unice pentru sanatate.


Egiptul Antic folosea deja rozmarinul in tratamentele medicale, dovada fiind frunzele acestei plante descoperite in mormintele faraonilor. Tinerii din Grecia antica purtau pe cap coronite din rozmarin, pentru imbunatatirea memoriei.

In secolul al XVIII-lea, rozmarinul era folosit in mod frecvent pentru proprietatile sale dezinfectatnte. Alaturi de salvie si ienupar, acele de rozmarin erau erau arse pentru purificarea aerului sau infuzate in apa pentru obtinerea unei solutii de igienizare a suprafetelor.

Cum iti poate imbunatati sanatatea rozmarinul?

Aceasta planta mediteraneeana este recunoscuta in primul rand pentru reglarea circulatiei sangelui. Are un efect puternic in echilibrarea circulatiei la nivelul creierului, de aceea imbunatateste memoria, atentia si reduce colesterolul.

Proprietatile antispastice il recomanda ca un ajutor de pret in crampele musculare, durerile menstruale si relaxarea musculara.

Rozmarinul este un tonic eficient pentru intregul sistem digestiv. Calmeaza crampele abdominale, regleaza secretia bilei, combate entercolita si alte infectii intestinale.

Medicina alternativa foloseste cu succes rozmarinul in afectiunile cardiace si cerebrale. Reduce tensiunea intercraniana, vindeca migrenele si previne atacurile de cord.

Un rol deosebit il are aromaterapia cu rozmarin in combaterea efectelor negative ale fumatului. Efectul vasoconstrictiv al nicotinei afecteaza pe termen lung circulatia sangelui la nivel pulmonar. Inhalarea uleiului esential de rozmarin trateaza astmul, bronsita si actioneaza ca adjuvant in pneumonie.

Puteti slabi usor si rapid cu ajutorul rozmarinului. Substantele active continute de acesta stimuleaza metabolismul, ard grasimile si regleaza apetitul. Utilizati-l sub forma de macerat la rece sau infuzie.

Nu in ultimul rand, rozmarinul este celebru pentru beneficiile sale in ingrijirea pielii. Imbunatateste micro-circulatia la nivelul pielii si regenereaza tesutul cutanat. Masajul cu ulei de rozmarin combate celulita, reda fermitatea pielii si asigura elasticitatea zonelor-problema.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.95 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rozmarin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina alternativa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0