Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faci din intretinerea curtii o munca usoara

de Sunt Fericita la 2021-08-18
Cum faci din intretinerea curtii o munca usoara
Ingrijirea curtii este o sarcina necesara pentru toti cei care locuiesc la casa si care vor sa se bucure de un mediu bine pus la punct. De la detaliile estetice, pana la cele practice, trebuie sa te ocupi de aceasta in detaliu cat mai des si sa o ingrijesti corespunzator, pentru a te bucura de ceea ce iti ofera. Un spatiu de relaxare, liniste, dar si de socializare alaturi de cei dragi. Fa-ti munca din curte mai usoara, cu ajutorul ideilor pe care ti le-am pregatit:


Pregateste-ti echipamentul si accesoriile

Din cand in cand este nevoie sa faci un upgrade al colectiei de unelte si accesorii pe care le folosesti, pentru a avea cat mai mult spor si pentru a face o treaba cat mai buna. Chiar si pentru curatenia curtii sau intretinerea ordinii, ai nevoie de accesoriile potrivite. De pilda, alege pubele care te ajuta sa te dispensezi de deseuri rapid si ecologic, in viata de zi cu zi, dar mai ales atunci cand te ocupi de intretinerea curtii. 

In lunile racoroase de toamna si iarna, frunzele care trebuie indepartate de pe gazon incurajeaza formarea de mucegai si alte bacterii daunatoare. Poti depozita corect deseurile organice si iti vei face munca mult mai usoara, cu ajutorul unor pubele pentru gunoi


De asemenea, inlocuieste toate uneltele de taiat, strans frunze sau ingrijit gazonul cu unele noi, daca observi ca acestea au devenit mai putin eficiente. Intretinerea cat mai usoara a curtii inseamna productivitate si munca mai putina, dar complexa.

Prioritizeaza sarcinile

Este recomandat ca, atunci cand te apuci de intretinerea curtii, sa ceri si ajutorul familiei sau celor cu care locuiesti. Munca eficienta se face in echipa, iar sprijinul pe care il ofera cei dragi va face diferenta. Fiecare dintre ajutoarele tale trebuie sa primeasca sarcini specifice, de care sa se ocupe pana la finalizarea lor. In acest fel vei putea termina treaba mult mai usor si vei avea timp sa te bucuri de rezultatele muncii tale. 


De asemenea, daca observi ca anumite activitati de intretinere iti ocupa foarte mult timp si nu sunt absolut necesare, redu frecventa cu care le efectuezi. 


Ingrijirea gazonului este una dintre sarcinile de intretinere a curtii care iti ocupa cea mai mare parte din timp in acest proces, motiv pentru care trebuie sa gasesti solutii care sa eficientizeze munca. Daca tunzi iarba des, iar acest lucru necesita prea mult timp si nu te relaxeaza, fa-o mai rar, insa fara a ignora nevoile unui gazon sanatos.

Modifica aspectul curtii

Cand intretii o curte mai multi ani la rand, acest task poate deveni o povara pentru tine si familia ta, iar in astfel de momente, o reimprospatare a aspectului curtii si a designului te va surprinde placut. Daca observi ca de fiecare data cand incepi sesiunea de curatenie sau ingrijire a curtii, nu ai spor si eviti cat mai mult aceasta activitate, cel mai probabil este timpul pentru o schimbare. 


O noua perspectiva in ceea ce priveste designul curtii te va ajuta sa regasesti pasiunea de a o intretine. Fie ca este vorba de plantarea unor soiuri interesante de flori si arbusti sau modificarea landscape-ului general, orice schimbare este binevenita. Cel mai potrivit moment pentru o reamenajare a curtii este chiar la inceputul primaverii, deoarece intreaga natura este intr-o continua schimbare si revenire la viata. 


Data viitoare cand incepi sesiunile de curatenie de primavara in casa, fa un plan si pentru curtea ta.


Pasiunea pentru natura si mediul inconjurator te va ajuta sa faci cea mai buna treaba cand vine vorba de intretinerea gradinii. Nu ezita sa investesti timp si resurse financiare rezonabile in acest sens, deoarece beneficiile nu intarzie sa apara cand ai un colt de natura si verdeata chiar in fata casei tale.


Sursa foto: shutterstock.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curatenie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre intretinere

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0