Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hepatita C - o boala silentioasa

Hepatita C - o boala silentioasa
needle_and_pills_tsStiati ca…in tara traiesc peste 1 milion de persoane infectate cu virusul hepatitei C? Vrei sa stii cum se raspandeşte boala si cum poti evita infestarea celorlalti? Care sunt efectele ei asupra bolnavului? Cum o depistam? Afla aici raspunsul la aceste intrebari. Ce este hepatita C? Este o boala periculoasa care afecteaza din ce in ce mai multi oameni din cauza neglijentei. In majoritatea cazurilor este depistata mult prea tarziu. Hepatita C este o boala virala infectioasa, cauzata de virusul hepatitei C (VHC). Se manifesta prin inflamarea ficatului. Perioada de incubatie variaza intre 14 si 180 de zile. Hepatita C se transmite in principal prin sangele unei persoane infectate, prin fluide corporale (de la mama infectata catre copil in timpul nasterii). Virusul hepatitei C se poate transmite: - prin contact sexual neprotejat; - tranfuzii; - tatuaje cu ace si instrumente nesterile; - folosirea in comun a acelor si siringilor; - piercing; - utilizarea in comun a obiectelor de igiena personala: lama/ aparat de ras, periuta de dinti; - utilizarea instrumentelor stomatologice nesterilizate. Cum NU se poate transmite hepatita C : - prin imbratisare; - sarut; - folosirea tacamurilor si a paharelor; - folosirea toaletelor publice; - tuse si stranut. Este o boala silentioasa care se poate lungi pe zeci de ani. Hepatita cronica C poate evalua spre ciroza hepatica, insuficienta hepatica si cancer hepatic. In unele cazuri boala este fatala. De multe ori, hepatita C nu prezinta nici un fel de simptom. Simptome: - icter; - anxietate; -oboseala; - durere abdominala; - dureri musculare; - dureri articulare; - pierderea poftei de mancare; - greata; - insomnie; - iritabilitate; - pierderi de memorie, confuzie; - stare de balonare; - febra. Important! 80% dintre persoanele infectate cu hepatita C nu au semne sau simptome. Atentie! Nu exista vaccin pentru a preveni hepatita C. Daca aveti hepatita C nu donati sange! Singura metoda de a preveni imbolvanirea este aplicarea unor masuri riguroase de igiena.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatita c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simptome

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciroza hepatica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer hepatic

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0