"Aceste rezultate sugereaza ca indivizii care au fost infectati cu SARS-CoV-2 ar putea sa dezvolte un raspuns (imunitar) rapid si eficient in caz de reexpunere la virus", indica revista Nature, care publica aceste lucrari.
Condus de cercetatorii de la Universitatea Rockefeller din New York, acest studiu a fost facut pe 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examinati dupa o luna apoi dupa sase luni de la infectare.
Acesta arata ca nivelul de anticorpi, produsi de organism pentru a se apara contra infectiei, se diminueaza cu timpul. In schimb, cel al limfocitelor B a ramas constant.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aceste celule, care fac parte din globulele albe, pastreaza in memorie o infectie: ele pot declansa din nou producerea de anticorpi in caz de reinfectare cu acelasi agent patogen.
Problema imunitatii face obiectul a numeroase cercetari de la debutul pandemiei de Covid-19 acum un an.
La inceputul lui ianuarie, un alt studiu american, aparut in revista Science, concluziona ca majoritatea fostilor pacienti ar putea fi imunizati pana la cel putin opt luni dupa ce au contractat Covid-19, din nou datorita memoriei imune la care contribuie alte celule.
Pentru cei care nu a invins boala vaccinarea ramane cea mai buna masura de preventie.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole