Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hernia de disc: cauze si simptome

de SuntFericita.ro la 2017-10-09
Hernia de disc: cauze si simptome
Zona lombara nu este formata doar din cinci vertebre, ci regiunea din jurul acestora este infasurata cu muschi si tesut conjuctiv. Miscarile mijlocului sunt realizate prin functionarea armoniaosa a acestor muschi, insa slabirea unuia dintre tesuturi sau nefunctionarea acestuia in concordanta cu celelalte tesuturi, strica aceasta armonie.


Slabiciunea de la tesuturi cauzeaza incarcarea intregii greutati asupra vertebrelor mijlocului si apare boala pe care o cunoastem ca fiind hernie de disc. Hernia de disc este o afectiune ce apare ca urmare a insuficientei functionale a mijlocului. Altfel spus, toata lumea care are insuficienta functionala la mijloc, are riscul de a face hernie de disc.

Consultul medical este obligatoriu

“Diagnosticul de hernie de disc este pus de catre chirurgii cerebro-neuro-spinali si tratamentul este efectuat de catre aceeasi specialisti. Datorita tehnologiei sanitare avansate in zilele noastre, se asigura un grad mare de succes in operatiile de hernie de disc si pacientii se intorc la viata lor normala in cel mai scurt timp. Insa in situatiile celor care au nevoie de operatie si fug de operatie, care nu se trateaza sau care amana tratamentul, exista riscul de a ramane paralizati”, declara doctorul Umit Kepoglu, specialist in neurochirurgie.

Este posibil tratamentul prin microchirugie

“Nerecurperarea in totalitate, durerile prelungite, intoarcerea tarzie la locul de munca a pacientilor care au suferit operatie de hernie de disc clasica, procedura care se aplica de aproape 60 de ani, a directionat chirurgii catre cautari cu pirivire la acest subiect si s-a inceput utilizarea microchirurgiei in operatiile de hernie de disc”, mai explica doctorul.

In acelasi timp, pacientii care traiesc cu teama ca dupa operatie vor ramane paralizati si nu se vor putea intoarce la viata normala, datorita microchirurgiei au inceput sa se indeparteze de aceste griji.

Gradul de succes este foarte mare

In timpul microchirurgiei, care se realizeaza sub anestezie generala sau spinala (operatie cu comunicare), chirurgul foloseste microscopul. Functia microscopului este de a lumina tesuturile la care lucreaza chirurgul si de a mari imaginea. Datorita acestui lucru, chirurgul deterioreaza mai putin tesuturile normale in comparatie cu operatia deschisa.

“Nervul este tras in margine cu ustensile speciale si se scoate tesutul de hernie care exercita presiune asupra nervului. Dupa aceea, straturile care au fost deschise se inchid prin coasere. La trei-patru ore dupa o astfel de operatie, pacientul se poate ridica in picioare si merge, iar a doua zi poate pleca acasa. In tratament, gradul de succes este foarte ridicat, iar dupa operatie, pacientul primeste cateva miscari de exercitiu ce trebuiesc efectuate si care sunt recomandate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii”, conchide doctorul Umit Kepoglu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anestezie

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016