SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investigatia care salveaza copiii de bolile cardiace, chiar inainte de a se naste

de SuntFericita.ro la 2017-10-23
Investigatia care salveaza copiii de bolile cardiace, chiar inainte de a se naste
Vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebelusului aflat in pantecele mamei poarta denumirea de "Ecocardiografie fetala". Gratie analizei ce poate fi efectuata incepand cu saptamana a 16-a din sarcina, pot fi diagnosticate, cu un procent de corectitudine de 85%, eventualele afectiuni cardiace ale bebelusului.


Gradul de corectitudine ale analizei creste daca ecocardiografia fetala se realizeaza intre saptamanile 18 si 22, deoarece inima bebelusului din pantecele mamei este intr-un procent mare in forma ei finala de formare.

Nu dauneaza mamei si bebelusului

In opinia prof. dr. Gayaz Akcurin, specialist in Cardiologie Pediatrica, ecocardiografia fetala nu dauneaza sub nici o forma mamei sau bebelusului, iar operatiunea nu este dureroasa si dureaza aproximativ 20 de minute. In cazul in care calitatea imaginii nu este buna sau la pacientii suspectati de o anomalie complexa acest termen este mai lung.

“Ecocardiografia fetala, care prezinta posibilitatea de analiza detaliata a legaturii dintre inima beleusului cu structurile din interiorul burticii, structura atriumului, legatura dintre atrium si valvele cardiace si structura venelor, este folosita pentru stabilirea eventualelor afectiuni cardiace si asigura planificarea tratamentelor dupa nastere”, explica doctorul.

Insuficienta cardiaca a fatului sau anormalitati evidente ale ritmului cardiac (cresterea sau scaderea numarului de pulsuri) sunt diagnosticate timpuriu prin Ecocardiografie fetala si pot fi luate sub control prin medicamente administrate mamei. Astfel se asigura protejarea sanatatii generale si salvarea vietii bebelusului.

Unul din 100 de bebelusii nou-nascuti sufera de afectiuni cardiace

“Pe cand anumite afectiuni cardiace din nastere sunt usor de diagnosticat inca din pantecele mamei, in unele situatii poate fi dificila punerea unui diagnostic precis. De exemplu, in unele afectiuni dificultatea leziunii poate creste odata cu sarcina. Prin aceasta metoda, sansa de a pune un diagnostic corect bebelusului din pantecul mamei, variaza intre 65% si 90%, in functie de calitatea imaginii”, conchide doctorul Gayaz Akcurin, specialist in neurochirurgie la Grupul International de Spitale Medical Park.

Aproximativ 1% dintre copii nascuti in fiecare an, in Statele Unite, sufera de CCHD (Critical Congenital Heart Disease – Malformatie Congenitala Cardiaca Grava), insa procentul este sensibil egal si in tarile din Uniunea Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afectiuni cardiace

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre malformatii congenitale

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Calitatea machiajului, a obiectelor sau accesoriilor pe care le purtam ne poate ajuta sa obtinem un ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016