Termenul de "concasse" vine din franceza si face referire la a zdrobi sau razui serios anumite ingrediente. Limonada cu menta concasse este o reteta relativ necunoscuta in Romania. Originara din Maroc, aceasta si-a facut incet-incet un drum catre Balcani si Europa Centrala. Acum incepe deja sa fie preparata din ce in ce mai mult in tara noastra, insa insuficient pentru a fi cunoscuta de toata lumea.
Limonada cu menta concasse este epitomul racoririi. Dupa o zi de alergat prin birouri si de plimbat prin traficul urban, simti nevoia de ceva bun, racoritor si cu prezenta-n gust. De aceea, ne-am gandit sa iti propunem aceasta reteta noua si revigoranta.
Bautura este usor de preparat. Ai nevoie de:
- jumatate de litru de suc de lamaie (obtinut prin stoarcere);
- 0,5 litri sau 1 litru de apa rece microbiologic pura;
- 4-5 grame de menta proaspata;
- jumatate de cub de zahar brun sau miere de albine sau stevie;
- 4-5 cuburi de gheata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Adaugi mai intai sucul de lamaie, apa menta si zaharul/stevia. Porneste blender-ul si lasa-l sa-si faca treaba. Adauga gheata si porneste din nou aparatul pana obtii o pasta suculenta, dar nu foarte groasa.
Daca produsul finit este un pic prea gros, atunci adauga apa. Daca e prea subtire, mai adauga gheata, lamaie si menta.
Toarna in pahare si serveste-le invitatilor!
Spor la relaxat!
Mentolul produce o usoara anestezie a mucoasei gastrice, motiv pentru care preparatele din menta au actiune antiemetica. Menta stimuleaza secretia si eliminarea bilei datorita prezentei compusilor flavonoizi. Menta mai are proprietati antifermentative, dezinfectante – datorate in principal taninurilor – precum si proprietati spasmolitice. Mentolul aplicat local are efect antiseptic, analgezic si decongestionant al cailor respiratorii. Existã unele studii care arata ca mentolul din menta are proprietati anticancerigene.
Lamaia ar trebui sa fie apreciata si consumata cu perseverenta pentru efectul ei in prevenirea si combaterea obezitatii. Principala modalitate prin care se realizeaza acest efect fiind intensificarea arderilor la nivel celular, efect prezent la nivelul intregului organism. Din acest motiv lamaia a fost inclusa ca element de baza sau adjuvant in multe diete si ocupa un rol important printre recomandarile nutritionistilor.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.67
din 5
- 9 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole