Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coriandrul, condiment si medicament naturist

Coriandrul, condiment si medicament naturist
Folosit in bucatarie pentru a oferi un plus de savoare mancarurilor, coriandrul este atat un condiment, cat si un medicament naturist. Frunzele de coriandru sunt folosite pentru tratarea bolilor gastrice si intestinale, anxietate, diabet.


Cunoscut si sub numele de patrunjel chinezesc, coriandrul este o planta folosita in medicina naturista pentru calitatile sale terapeutice. Inca din cele mai vechi timpuri a tratat si vindecat numeroase afectiuni stomacale.
Specialistii in medicina naturista il recomanda pentru balonare si indigestie.
In bucatarie, frunzele uscate de coriandru se folosesc la condimentarea fripturilor, supelor, salatelor, fripturilor, etc. Pe langa aroma deosebita pe care o afera preparatelor culinare, coriandrul este foarte eficient pentru detoxifierea organismului.
Este bogat in antioxidanti si fibre si ajuta la reducerea colesterolului rau din sange. Datorita substantelor active (taninuri, acid linoleic), coriandrul are efecte tonifiante si stimulante asura organismului.
Coriandru - beneficii pentru sanatate
1. Alunga durerile de stomac
Datoria proprietatilor antibacteriene si carminative, este un bun remediu naturist impotriva balonarilor, diareei si durerilor de stomac. Baut inainte de masa, ceaiul de coriandru favorizeaza digestia  si secretia de bila.
2. Trateaza afectiunile reumatice
Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, este recomandat in tratarea afectiunilor reumatice, a bolilor de rinichi si a anemiilor. Uleiul de coriandru este un remediu natural de succes pentru tratarea reumatismului.
3. Reduce starile anxioase si insomnia
Are proprietati calmante, fiind recomandat in tratarea anxietatii si insomniilor. Pentru a scapa de insomie, se va administra pulbere de coriandru de 4 ori pe zi. Mai mult, condimentul este eficient si in cazuri de epuizare fizica si psihica.
4. Vindeca afectiunile bucale
De asemenea, poate fi folosit pentru gargara. Se adauga doua lingurite de seminte de coriandru intr-o cana cu apa calduta. Acest remediu este foarte eficient pentru vindecarea afectiunilor bucale.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coriandru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu naturist

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0