Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care sa rezisti tentatiei

5 moduri prin care sa rezisti tentatiei
Este destul de greu sa te adaptezi unui obiectiv pe termen lung, atat vreme cat esti inconjurata de recompense pe termen scurt. Dar se poate sa traiesti pentru maine, daca inveti sa faci alegeri destepe azi. Prea mult din viata ni se invarte intre targurile dintre acum si viitor. Timpul pe care il petrecem in scoala este o investitie in viitoarea cariera, daca mananci fructe si legume, si nu inghetata, vei arata mai bine maine.


De ce este insa atat de greu? Ca oameni, avem tendinta de a face lucrul care ne ajuta sa ne simtim bine pe termen scurt. Din nefericire, aceasta setare se potrivea acum multa vreme si nu are nicio legatura cu lumea moderna. De exemplu, in alta viata, mancarea grasa era plina de proteine si se gasea greu. Cand o gaseai, o mancai urgent. Acum, suntem maestri in a ne crea feluri de mancare care sa ne gadile centrii placerii din creier. Exista o abundenta de mancaruri grase si inca le mancam ca stramosii nostri (de fiecare data cand putem).
Aceasta setare pe recompensa instantanee se intalneste in toate aspectele vietii noastre. E mai bine sa te odihnesti decat sa muncesti. Este minunata o zi la plaja si abia a doua zi ne ingrijoram din cauza arsurilor de piele.
Ce putem deci face pentru a trai pentru obiectivele pe termen lung, si nu pentru cele pe termen scurt?
Distanteaza-te de problema. Cand te gandesti daca sa cedezi sau nu in fata unei tentatii, intreaba-te daca ai sfatui si pe altcineva sa faca acelasi lucru. Daca te gandesti la altcineva, si nu la tine, te distantezi de situatie. Esti mai putin concentrata pe detaliile tentatiei.
Imagineaza-te pe tine in viitor. De obicei, ne concentram pe cat de dezirabil este ceva acum, nu si la consecinte. Fata in fata cu tentatia, intreaba-te ce vei simti in viitor. Stii si tu, e celebra zicala „Un moment pe buze, o eternitate pe solduri”.
Suna un prieten. Poate fi dificil sa treci peste o tentatie fara ajutor. Puterea tentatiei poate deveni atat de coplesitoare, incat nu poti inventa motive solide pentru a nu-i ceda. Atunci suna un prieten. Foloseste-te de forta acestuia. Si, bineinteles, pe viitor, poti sa-i intorci favoarea.
Schimba mediul. Cultura actuala pretuieste puterea individuala. Asa ca, cand te scoate tentatia la lectie, poti presupune ca trebuie sa dai tot ce e mai bun din tine. Nu e asa. Cel mai bun mod de a evita tentatiile pe termen scurt este de a le indeparta din mediul tau. Ia inghetata, de exemplu. Daca nu o ai in congelator, nu o vei manca. Las-o la magazin.
Fii blanda cu tine. Nu uita ca esti om. Ceea ce inseamna ca, in ciuda celor mai bune intentii, vor exista clipe cand vei ceda. Este bine sa te simti un pic vinovata atunci. Dar nu fi prea dura cu tine. Admite faptul ca ai facut ceva ce vroiai sa eviti si mergi mai departe. 

In articolul urmator gasiti Topul celor mai eficiente si sanatoase diete de slabit
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete de slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tentatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prieten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0