Oboseala accentuata
Multe persoane se plang de o epuizare si oboseala constanta. Oboseala este unul dintre principalele simptome ale unui dezechilibru hormonal. Excesul de progesteron iti poate provoca somnolenta. Daca tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni, nivelul de energie este foarte scazut.
Schimbari de dispozitie
Medicii spun ca scaderea sau cresterea nivelului de hormoni afecteaza starea de spirit. Estrogenul afecteaza anumite substante de la nivelul creierului, precum serotonina, dopamina si norepinefrina si de aceea aveti schimbari bruste de dispozitie.
Menstruatii neregulate
Menstruatiile neregulate pot fi un simptom al unei afectiuni denumita sindromul ovarelor polichistice. Asadar, femeile care sufera de ovare polichistice au in organism cantitati mari de androgeni (inclusiv testosteron) si toleranta scazuta la zahar care conduce la cresterea estrogenului, urmata de lipsa ovulatiei/infertilitate.
Probleme cu somnul
Daca somunul nu este de calitate, de vina sunt tot hormonii. Progesteronul, hormon secretat de ovare, va ajuta sa dormiti. Daca nivelul este mai mic decat de obicei, atunci va va fi greu sa adormiti. Un nivel scazut de estrogen poate cauza aparitia bufeurilor si a transpiratiilor nocturne, simptome ce va provoaca un somn agitat.
Tulburari de memorie
Potrivit expertilor, fluctuatiile de estrogen si progesteron pot afecta memoria. Estrogenul poate afecta substantele chimice ale creierului, denumite neurotransmitatori. Problemele de atentie si de memorie sunt frecvente in special in timpul premenopauzei si al menopauzei. Insa, acestea pot fi si semnul unei afectiuni ale tiroidei.
Probleme de digestie
Atunci cand nivelurile de estrogen si progesteron sunt mai mari sau mai mici decat in mod normal, puteti observa modificari in procesul de digestie. Din acest motiv, diareea, durerea de stomac, balonarea si greata se pot accentua in timpul menstruatiei. Daca aveti probleme digestive, precum si acnee sau oboseala, atunci este indicat sa va faceti analizele de sange si sa mergeti la medic.
Crestere in greutate
Atunci cand sunteti nervoasa, simtiti nevoia de a manca mai mult. Acesta este motivul pentru care hormonii sunt asociati cu cresterea apetitului si a greutatii.
Acnee
Este norma sa aveti acnee inaintea sau in timpul menstruatiei. Insa, daca acneea persista poate fi semnul unei afectiuni hormonale. Excesul de androgeni poate provoca suprasolicitarea glandelor. De asemenea, androgenii pot afecta celulele pielii, ducand la inchiderea porilor si aparitia acneei.
Sursa: www.webmd.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
