Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata de la delfini sa te hranesti sanatos

Invata de la delfini sa te hranesti sanatos
Un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea British Columbia si Universitatea La Rochelle din Franta ne ofera noi indicii privind importanta unei diete echilibrate. Studiul a fost efectuat pe subiecti mai putin obisnuiti, delfinii si balenele.


„Acceptiunea generala este ca mamiferele marine pot manca orice”, spune Andrew Trites, unul din coautorii studiului. „Am descoperit, totusi, ca anumite specii de balene si delfini au nevoie de o alimentatie bogata in calorii pentru a supravietui, in timp ce altele sunt construite pentru o dieta mai slaba calitativ, acest lucrur neavand deloc de-a face cu marimea lor”, continua el.
Desi sunt mari, balenele si delfinii trebuie sa manance calitativ, nu cantitativ, acelasi lucru fiind valabil si pentru oameni.
In cazul oamenilor, este nevoie de o dieta bogata in nutrienti, cu multe legume si fructe si alimente cu eliberare lenta a carbohidratilor, cum ar fi bananele si cerealele. Este de la sine inteles ca alimentele trebuie sa fie organice, fara coloranti si arome. In procente, o dieta echilibrata trebuie sa contina intre 15-20% proteine, 50-60% carbohidrati cu eliberare lenta si 25% grasimi.
Proteinele sunt bune pentru muschi, la intarirea organismului impotriva bolilor si la stimularea energiei vitale. Pe langa proteinele animale, exista proteinele vegetale din legumele verzi, nuci, quinoa, alge, naut, linte si vlastari.
Carbohidratii sunt sursa principala de energie sau grasime, in unele cazuri, si avem nevoie de ei pentru toate sistemele si functiiile corpului, de la mers pana la digestie si solutionarea problemelor mentale. O dieta sanatoasa contine carbohidrati complecsi, cei care sunt capabili sa ne ofere energie pentru o zi intreaga si pe care ii gasim in cereale integrale si leguminoase.
Grasimile sunt absolut vitale pentru sanatatea celulelor, dar sunt folosite si ca depozite de energie. Nu uita insa de diferentierea intre grasimi saturate care trebuie evitate si cele nesaturate din seminte, nuci si avocado, de exemplu.
Mancare curata pentru o lume curata
Un studiu efectuat de cercetatorii din Dartmouth arata ca un consum de mancare de calitate ajuta la mentinerea unui lant trofic curat. Mancand alimente de buna calitate, organismele isi pot reduce concentratia de substante contaminante. Adica, mancand sanatos si hranind animalele in mod sanatos, contribuim la imbunatatirea mediului si, in timp, vom produce cu mai multa usurinta alimente sanatoase.
Studiul sugereaza ca un consum constant de mancare curata la diferite niveluri ale lantului trofic reduce concentratia de otravuri in mediu (vezi metilmercurul, responsabil pentru concentratia mare de mercur in pestii oceanici).
 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre delfini

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0