Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meditatia, metoda eficienta pentru gestionarea stresului

de SuntFericita.ro la 2024-06-17
Meditatia, metoda eficienta pentru gestionarea stresului
Este cunoscut faptul ca majoritatea problemelor si tulburarilor psihice apar pe un fond de stres. Presiunile si provocarile devin tot mai greu de gestionat si apar manifestari somatice. Corpul trage semnale de alarma. La fel se intampla si cu mintea noastra.


Din cauza dezorganizarii, apar la inceput probleme mici de concentrare si de atentie. Ulterior, se cumuleaza neatentia, oboseala, lipsa de concentrare cu incapacitatea de a finaliza o sarcina, lipsa motivatiei, scaderea nivelului de implicare si a eficientei personale.
 
Una din variantele studiate stiintific este cea a meditatiei.
 
Studiul publicat in revista psychiatry Research Neuroimaging, pe 30 ianuarie 2011, arata schimbari la nivelul structurii creierului in urma meditatiei.
Un numar de 16 persoane au meditat pentru 30 de minute zilnic, timp de 56 de zile. In urma examinarii RMN, la fiecare participant s-a remarcat cresterea materiei cenusii la nivelul hipocampusului (zona responsabila cu invatarea, orientarea in spatiu, memoria) si diminuarea materiei cenusii la nivelul corpului amigdalian (zona responsabila cu stresul, anxietatea si teama).
 
Doctorul Richard K. Davidson a efectuat o cercetare ce viza subiecti care meditau zilnic si subiecti ce nu meditau.
Doctorul a aplicat un obiect fierbinte la nivelul pielii subiectilor, timp in care monitoriza activitatea cerebrala a centrilor cerebrali responsabili cu durerea. Nu au existat diferente intre cele doua grupuri in ceea ce priveste reactia fiziologica la durere. partea a doua a experimentului este insa foarte interesanta.

Doctorul anunta inainte ca urmeaza ca peste 10 secunde sa fie atinsi cu aplicatorul fierbinte. Subiectii care nu meditau si-au conectat creierul la senzatia de durere asteptata si s-au activat, pe cand grupul de persoane care practica meditatia aramas calm. pana in momentul in care au simtit durerea, creierul lor nu a fost tulburat de nimic. Ceea ce este relevant in acest studiu este faptul ca meditatia ajuta la ancorarea in prezent si gestionarea provocarilor pe masura ce apar.

Antrenati-va mintea cu Neurobic!


Daca va doriti sa fiti creativ, sa va simtiti implicat si multumit de munca pe care o faceti, daca vreti sa nu mai aveti mintea obosita in permanenta, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa va antrenati mintea cu Neurobic! Rutina, oboseala psihica puternica si lipsa de concentrare devin istorie!
 
Facand exercitiile din carte si intelegand beneficiile pe care acestea le au pentru creier, veti capata obiceiuri noi care va vor face mult mai productivi, extrem de agili si rapizi in gandire. Veti fi niste oameni mult mai organizati si mai eficienti, ceea ce nu poate sa insemne decat bunastare atat personala, cat si materiala!
Puteti face exercitiile din lucrare dimineata la cafea, intr-o pauza de 5 minute la birou sau seara inainte de culcare! Veti vedea rapid beneficiile si avantajele unei minti agile!
 
Veti reusi sa va pastrati energia mentala si concentrarea pe perioade extinse de timp, fara sa va simtiti obositi. Veti fi uimit de propria dvs. persoana fiindca schimbarea va fi una uluitoare! Totul depinde de dvs.!


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre kaizen

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016