Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Ganduri la care sa renunti daca vrei sa fii fericit

de Sunt Fericita la 2019-03-13
5 Ganduri la care sa renunti daca vrei sa fii fericit
Conform spuselor specialistilor, exista cateva ganduri toxice pe care cu totii le avem si care ne influenteaza in mod negativ starea de spirit si evolutia. Pentru ca este abia inceputul anului si multi dintre noi ne setam obiective pe care sa le atingem, iata si la ce ganduri toxice ar trebui sa renuntam pentru a putea fi cu adevarat fericiti!


Fara intentie, in fiecare zi ne trec prin minte o multime de ganduri negative pe care le atragem in defavoarea noastra. Aceste ganduri ne pot afecta pe termen lung chiar si sanatate organismului, motiv pentru care expertii sunt de parere ca este indicat sa renunti la gandurile distrugatoare in favoarea fericirii tale. Iata la ce ganduri trebuie sa renunti:
 
  • Grija egoista de sine si asupra celorlalti. Grija de sine este o actiune de pe urma careia esti singurul beneficiar. Daca o anumita activitate nu iti face placere, atunci renunta sa o mai faci si orienteaza-te spre lucruri care iti aduc bucurie si satisfactie personala. Invata sa refuzi lucrurile care nu te multumesc. Cat despre grija pentru viata altora, nu te gandi ca fotografiile perfecte pe care le vezi pe retelele de socializare chiar intruchipeaza relatii fericite si o viata cu mult superioara tie. Renunta sa iti compari viata cu a altora si fa tot ce iti sta in putere sa iti imbunatatesti cat mai mult traiul zilnic.
     
  • Nu iti mai programa lucruri. Renunta sa iti mai programezi cu mult timp inainte lucrurile pe care le ai de terminat deoarece nu vei face altceva decat sa acumulezi stres si tensiune. Incearca sa iti gasesti motivatia in lucruri simple pe care sa le termini imediat cum te-ai apucat de ele. Pentru a fi o persoana cat mai motivata, seteaza-ti cateva obiective pe termen scurt. Fa-ti o lista cu lucrurile pe care le ai de facut si ocupa-te sa le rezolvi.
     
  • Nu iti impune starile de fericire. Nu te gandi la starea absoluta de fericire doar atunci cand relizezi un anumit lucru si nu incerca sa iti impui fericirea in urma unui eveniment. Drumul pe care trebuie sa il parcurgi pana ajungi la obiectivul propus trebuie sa fie cat mai placut.
     
  • Renunta la gandire de genul “o sa incerc”. Cand spui “o sa incerc”, traducerea libera poata fi o cale sigura spre esec. De ce? Pentru ca nu vei depune suficient efort pentru a reusi si te vei lasa afectat de alte actiuni care te inconjoara. Renunta la aceasta gandire si inlocuieste-o cu “voi face acest lucru”, “pot face acest lucru”, ma voi stradui cat de mult pot sa fac acest lucru”.
     
  • Nu te mai gandi “ce ar fi fost daca”. Orice comparatie poate sa fie toxica. Fie ca ne gandim la o relatie, un job, un moment, etc. Dupa orice gandire care incepe cu “ar fi trebuit sa” urmeaza o dezamagire peste care este greu sa treci. Nu gandi un moment ca si o oportunitate pierduta deoarece acest lucru poate duce la pierderea increderii de sine. Daca nu s-a intamplat ceea ce iti doreai in acel moment inseamna ca nu a fost pentru tine.
     
Renunta sa te invinovatesti pentru actiunile din trecut si adopta intotdeauna o gandire pozitiva. Nu iti poti controla intotdeauna destinul, asa ca accepta faptele si lucrurile cu care intri in contact.
 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0