Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Moda silicoanelor, zdruncinata de scandal. Compania PIP acuzata ca a ignorat ani la randul sesizarile privind calitatea protezelor sale

Moda silicoanelor, zdruncinata de scandal. Compania PIP acuzata ca a ignorat ani la randul sesizarile privind calitatea protezelor sale
Compania Poly Implant Prothese (PIP) ar fi ignorat timp de 7 ani plangerile unor clinici si chirurgi cu privire la calitatea proasta a implanturilor sale, sustine Sky News, care a demarat o investigatie jurnalistica impotriva acestei firme. Potrivit unei scrisori obtinute de postul britanic de televiziune, Poly Implant Prothese (PIP) a fost acuzata de companiile de asigurare de tainuirea unor plangeri venite din partea unor clinici si chirurgi, in 2006. Compania nu a notificat organismele de reglementare franceze in legatura cu aceste plangeri, desi era obligata, pentru ca acest lucru ar fi insemnat o retragere a produselor sale.


"Observam ca exista peste 4.000 de plangeri. PIP a primit 466 de plangeri inainte de 1999 si 1.783 intre 2000 si 2002. Pana in 2005, compania noastra a fost informata de doar patru astfel de evenimente", conform scrisorii citate.

In martie 2000, controale ale unor organisme din SUA au evidentiat 11 abateri de la "bunele practici de productie" intr-o fabrica din Franta a companiei PIP.

"Consideram ca, prin incalcarea reglementarilor in mod deliberat si in scopul obtinerii unor castiguri financiare, PIP a impiedicat autoritatile care conduceau o ancheta sa puna capat acestor incidente", este una dintre avertizarile care dateaza de peste un deceniu.

Un doctor din Los Angeles, specialist in chirurgie plastica, a facut teste pe un esantion de 500 de proteze mamare PIP si 500 de proteze produse de Mentor Siltex. Rezultatul testelor a indicat o rata de rupere a implanturilor PIP mai mare de trei ori si jumatate decat a celor produse de Mentor Siltex.

Doctorul pretinde ca la momentul efectuarii testelor, compania franceza i-a cerut sa nu faca publice rezultatele acestora.

"Aproape fara exceptie, experti si profesionisti mi-au confirmat ca protezele PIP sunt de proasta calitate", sustine un avocat care este implicat intr-un proces intentat companiei PIP, vechi de 12 ani. "Cedeaza mai repede, sunt mai ieftine decat alte implanturi care pot fi folosite in acelasi scop; se pare ca este vorba despre o chestiune de cultura generala in aceasta bransa".

Guvernul francez a sfatuit pacientii care au implanturi PIP sa si le indeparteze. In cazul in care este vorba de o reconstructie si nu au fost folosite implanturi in scop estetic, costul operatiei de scoatere va fi suportat de catre Guvern.

In Franta au fost semnalate 20 de cazuri de cancer la purtatoare ale acestor implanturi PIP, fara insa a se fi stabilit o legatura intre cancer si implanturile PIP.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre implanturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plangeri

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0