Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evita aceste 2 rele aduse de procesarea alimentara

Evita aceste 2 rele aduse de procesarea alimentara
Este important sa incepem orice discutie privind procesarea alimentara cu ADEVARUL. Oamenii au procesat intotdeauna alimentele intr-un mod sau altul. Poate-i auzi pe unii spunand lucruri ca "Odata cu procesarea alimentara totul s-a dus de rapa". Totusi, mancarea procesata este unic umana, ceva ce nu mai face niciun alt animal. Si ar fi si ciudat sa vedem o haita de lupi incercand sa-si usuce sau sa-si fermenteze hrana...


Procesarea hranei in maniera traditionala serveste pentru doua scopuri: ajuta mancarea sa fie mai usor digerabila, dar o si pastreaza intacta mai multa vreme, lucru la care stramosii nostri s-au gandit cu siguranta.
Ne gandim acum la carne uscata, la branzeturi, la vin, procesari care nu afecteaza continutul nutritiv. 
Procesarea moderna nu are nimic de-a face cu aceste metode traditionale, caci apeleaza la substante chimice adaugate. Este dependenta de zahar, faina alba, uleiuri procesate, aditivi sintetici si temperaturi inalte. Poate ca, in unele cazuri, procesul incepe cu un aliment integral, dar, la sfarsit, nu se mai obtine nimic din ceea ec ar putea fi considerat integral sau nutritiv. 
Iata doua rele de procesare care ar trebui sa te convinga sa stai cat mai departe de rafturile colorate ale supermarketurilor:
Extruziunea. Daca ai deschis vreodata o cutie de cereale la micul dejun, „te-ai”bucurat si tu de rezultatul extruziunii. Boabele sunt amestecate cu apa, transformate intr-o pasta si introduse intr-o masinarie numita extruder. Boabele sunt modelate la temperaturi si presiuni foarte mari, pentru a fi modelate in forma de litere sau fulgi. Produsele sunt apoi supuse pulverizarii, pentru a dobandi un invelis de ulei si zahar (de aici si gustul crocant).
Acest tip de procesare distruge cea mai mare parte din continutul nutritiv, caci denatureaza acizii grasi, distruge si vitaminele sintetice adaugate la sfarsitul procesului. In special lizina, un important amino acid, este afectat de procesare.
Si nu te gandi ca cerealele din magazinele naturiste sunt mai bune, caci si ele sunt supuse procesului de extruziune.
Alte alimente supuse aceluiasi proces includ pastele, painea, aluatul semipreparat, unele mancaruri pentru bebelusi si bauturi.
Nu am auzit de procesul de extruziune in industria alimentara pentru ca profiturile uriase le-au permis producatorilor sa sponsorizeze media si sa elimine stirile negative. 
Zaharul adaugat. Alimentele si bauturile procesate sunt cele mai importante surse de zahar adaugat din dieta moderna, in special de acest produs extrem de periculos numit siropul de porumb bogat in fructoza. Peste 40% dintre indulcitorii noncalorici folositi in Statele Unite sunt facuti din acest sirop.
Bauturile ce contin siropul de porumb bogat in fructoza au scazut cam cu 25% din 1985 incoace, iar pretul alimentelor din piata aproape s-a dublat. Ce mesaj i se transmite astfel consumatorului?
Producatorii alimentari nu vor sa stim ce se intampla cu adevarat in corpul nostru cand consumam zahar. Majoritatea asociem zaharul cu energia (si exista o doza de adevar in asta), caci corpul foloseste glucoza ca sursa de energie si zaharul are glucoza.
Totusi, zaharul este cea mai putin indicata metoda sa obtinem glucoza, pentru ca face ca organismul sa secrete multa insulina (de aceea creste si glicemia) si, daca asta se intampla prea frecvent, putem face ceea ce se cheama rezistenta la insulina ce duce, mai departe, la obezitate si multe alte probleme.
In plus, cand consumam zahar, legatura dintre glucoza si fructoza, ambele componente ale zaharului, se rupe si fructoza merge direct la ficat unde este absorbita. Daca nu ete nevoie imediata de energie, fructoza este stocata ca garsime.
Mai mult, de fiecare data cand fructoza este procesata, se elibereaza in celule peroxidul de hidrogen. Acesta este bun la taieturi, dar este un dezastru pentru celule. De fapt, ucide celulele si accelereaza procesul de imbatranire.
Iata inca 11 motive pentru care ar trebui sa renunti complet la zahar:
- zaharul suprima sistemul imunitar,
- zaharul creste glicemia,
- zaharul iti peste cap metabolismul,
- zaharul afecteaza echilibrulmineralelor din corp,
- zaharul afecteaza digestia,
- zaharul produce carii,
- zaharul contribuie la obezitate,
- zaharul da boli de inima,
- zaharul cauzeaza alergii alimentare,
- zaharul poate provoca depresie,
- zaharul creste riscul anumitor tipuri de cancer.
 
Sursa: http://www.thealternativedaily.com/
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0