Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frumoase cadouri traditional romanesti pentru prietenii de peste hotare

de Sunt Fericita la 2019-10-22
Cele mai frumoase cadouri traditional romanesti pentru prietenii de peste hotare
V-ati cunoscut intamplator cand erati in vacanta in tara lor si ati tinut legatura. Ati mai vorbit ocazional si ati admirat reciproc fotografiile de pe retelele de socializare. Indiferent de cum ti-ai facut prieteni peste hotare, daca au decis sa vina sa-ti faca o vizita si se afla pentru prima data in Romania, atunci e cazul sa le arati cum stau lucrurile in ceea ce privesteste ospitalitatea romaneasca.


In general, strainii apreciaza bucataria romaneasca, distractia pana in zori si spiritul ospitalier si prietenos al romanilor. Daca vrei sa faci din nou o impresie buna oferind un cadou specific, iata cateva idei ce iti pot servi drept inspiratie:

O ie romaneasca

Devenita deja celebra in strainatate, dupa ce a fost purtata de vedete precum Adele, ia romaneasca poate fi un cadou perfect pentru un prieten sau o prietena de peste hotare. Desi la prima vedere ar putea parea indicata doar pentru o femeie, daca asortezi si un brau, atunci sigur il vei da gata si pe un reprezentant al sexului masculin. Ai grija ca panza sa fie de calitate si verifica sa fie autentica, pentru ca altfel spiritul darului isi pierde din autenticitate. In plus, cadoul este cat se poate de util, caci doamnele si domnisoarele pot asorta ia la o tinuta casual sau eleganta. Asadar, nu vorbim doar de un suvenir, ci de un obiect vestimentar care are toate sansele sa fie apreciat.

O sticla de tuica, rachiu sau palinca, in functie de regiune

Sticlele invelite in rafie sau in sfoara, care contin tuica, rachiu sau palinca, pot fi un cadou inedit pentru un strain. In general, in anumite regiuni ale tarii, gasim astfel de suveniruri facute chiar de gospodarii locali. Poti alege un recipient cu tuica, in interiorul caruia se regaseste si o para. Sau sticla legata cu o panglica in culorile tricolorului. Cel mai probabil, prietenii tai vor dori sa guste din licoarea magica pe care ar putea sa o asemene cu mult ravnita tequila, bautura mult mai populara in lume.

O masa romaneasca, cu mancare traditionala

Organizeaza un pranz la tine acasa si ofera-le prietenilor de peste hotare sansa sa vada cum arata cu adevarat ospitalitatea romaneasca, dar si mancarea traditionala. Alege un meniu complet, de la ciorba, care poate fi de burta, radauteana, de fasole sau de perisoare, in functie de preferintele tale, pana la felul principal, obligatoriu sarmale cu mamaliguta. Daca nu te pricepi la gatit, problema e rezolvata, mai ales daca esti in Capitala. Comanda mancare traditionala romaneasca in Bucuresti si va ajunge rapid la tine pentru ca prietenii tai straini sa se poata desfata la o masa cum doar in Romania gasesc.

Nu uita nici de desert, poti alege clatite, mult ravnitii nostri papanasi sau o placinta cu branza. Gasesti pe foodpanda.ro orice tip de mancare iti doresti, tot ce trebuie sa faci este sa stabilesti inainte un meniu pe care vei dori sa-l servesti cu musafirii de peste hotare.

Suveniruri din lemn sau din ceramica

 Si obiectele decorative pot fi interesante pentru oameni din alte tari, atunci cand vin in Romania. Suvenirurile din lemn, precum un fluier, creioane de dimensiuni mari sau tablite frumos sculptate sunt si ele o varianta. Iar ceramica de Horezu din care sunt confectionate cani sau ulcioare, pictate manual cu motive traditionale reprezinta o alta optiune pentru a alege un dar care sa le aminteasca celor dragi de tara pe care au vizitat-o, poate, pentru prima data.

 

Pe langa plimbarile si vizitele in Bucuresti si in alte zone turistice din tara, le poti oferi drept amintire un cadou special, pe care, daca nu-l vor putea lua cu ei, macar sa-l tina minte multa vreme si sa povesteasca despre el si altora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre traditionala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romaneasca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0