Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rasa umana este in pericol, caci intram in era post-antibiotice

Rasa umana este in pericol, caci intram in era post-antibiotice
Prima persoana care a cazut victima a asa-numitei ere post-antibiotice este un neo-zeelandez care a decedat recent din cauza unei bacterii rezistente la toate tipurile cunoscute de antibiotic. Ceea ce ridica intrebarea daca nu cumva filmele apocaliptice sunt de fapt o fereastra deschisa spre viitor.


Bacteriile rezistente la medicamente sunt, probabil, cea mai mare amenintare la adresa umanitatii, mai ales ca nu se prevede nicio solutei in acest sens. Ceea ce va avea consecinte devastatoare.
Fenomenul bacteriilor rezistente la tratament nu este unul nou, caci a debutat odata cu primele antibiotice facute de om si care au fost lansate pe scara larga in anii 1940, dar tendinta patogenilor de a se adapta continuu si de a dezvolta rezistenta la substanta creata pentru a-i distruge a ajus la un punct de cotitura, caci nu se creeaza suficient de multe antibiotice noi pentru a luota cu acesti super-microbi. Cu alte cuvinte, bacteriile sunt mai destepte decat solutiile oefrite de medicina moderna, ceea ce nu proiecteaza un viitor prea stralucit pentru omenire.
Poate cea mai vinovata pentru cresterea rapida a rezistentei al antibiotice este folosirea pe scara larga a antibioticelor in cresterea animalelor, care acopera peste 80% din consumuld e antibiotice. Administrarea de antibiotice animalelor sanatoase doar pentru a le ingrasa mai repede este o practica in vigoare inca din anii 1950. 
„Nu este deloc greu sa faci ca microbii sa fie rezistenti la penicilina in laboratoare expunandu-i la concentratii insuficiente pentru a-i ucide”, a avertizat Alexander Fleming, creatorul primului antibiotic, penicilina, in 1945, cand a primit Premiul Nobel pentru medicina. El a avertizat astfel in legatura cu pericolul subdozarii rin expunerea microbilor la doze neletale care ii face invincibili.
Fleming a avut dreptate si a inteles, inaintea celor din vremea lui, cum stau lucrurile la nivel de microbiologie si patologie umana. Solutia, cel putin in primele decenii, a fost aceea de a crea noi antibiotice pentru a le inlocui pe cele vechi. Dar aceasta abodare nu ami fucntioenaza acum si este exacerbata de refuzul industriei producatoare de emdicamente de a crea antibiotice noi care nu sunt la fel de profitabile ca alte domenii de cercetare.
A spune ca viitorul tratamentului bolilor este nesigur este un adevar spus pe jumatate, cel putin in ceea ce priveste medicina conventionala.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Cele mai citite articole

In lupta impotriva celulitei, unul dintre cei mai importanti factori este alimentatia. Adoptand o ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0