Corpul descompune mancarea in glucoza pentru a o folosi in calitate de ombustibil. Cu cat este mai complexa mancarea, cu atat dureaza mai mult sa fie descompusa. Zaharul este format din 50% glucoza si 50% fructoza, zaharul gasit, de obicei, in fructe, si este descompus foarte usor, ducand la o crestere rapida a glucozei in sange.
Ceea ce corpul nu foloseste imediat, stocheaza ca grasime. Mierea este si ea in mare compusa din zahar, dar are numai 30% glucoza si mai putin de 40% fructoza. Si mai sunt si alte aproximativ 20 de zaharuri in mix, multe dintre care sunt mult mai complexe. Ceea ce inseamna ca organismul cheltuieste mai multa energie decat atunci cand ar descompune totul in glucoza. Prin urmare, ajungi sa acumulezi mai putine calorii. Mierea are o putere de indulcire superioara zaharului, iar continutul caloric este ceva mai scazut (304kcal/100g fata de 392kcal/100g).
Avand in vedere ca mierea este mai bogata in substante nutritive (vitamine, saruri minerale si antibiotice naturale), consumul de miere este recomandabil in fata celui de zahar.
In cazul diabeticilor, inlocuirea zaharului cu mierea poate aduce unele avantaje, atat vreme cat nu se cade in capcana excesului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!