Corpul descompune mancarea in glucoza pentru a o folosi in calitate de ombustibil. Cu cat este mai complexa mancarea, cu atat dureaza mai mult sa fie descompusa. Zaharul este format din 50% glucoza si 50% fructoza, zaharul gasit, de obicei, in fructe, si este descompus foarte usor, ducand la o crestere rapida a glucozei in sange.
Ceea ce corpul nu foloseste imediat, stocheaza ca grasime. Mierea este si ea in mare compusa din zahar, dar are numai 30% glucoza si mai putin de 40% fructoza. Si mai sunt si alte aproximativ 20 de zaharuri in mix, multe dintre care sunt mult mai complexe. Ceea ce inseamna ca organismul cheltuieste mai multa energie decat atunci cand ar descompune totul in glucoza. Prin urmare, ajungi sa acumulezi mai putine calorii. Mierea are o putere de indulcire superioara zaharului, iar continutul caloric este ceva mai scazut (304kcal/100g fata de 392kcal/100g).
Avand in vedere ca mierea este mai bogata in substante nutritive (vitamine, saruri minerale si antibiotice naturale), consumul de miere este recomandabil in fata celui de zahar.
In cazul diabeticilor, inlocuirea zaharului cu mierea poate aduce unele avantaje, atat vreme cat nu se cade in capcana excesului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
valabila 48h
