Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infectiile cu bacterii rezistente la antibiotice se raspandesc in Europa. Copiii sunt cei mai expusi

Infectiile cu bacterii rezistente la antibiotice se raspandesc in Europa. Copiii sunt cei mai expusi
Expertii avertizeaza ca lumea se indreapta catre 'scenariul de neconceput al infectiilor netratabile', din cauza dezvoltarii super-bacteriilor rezistente la toate antibioticele si a interesului diminuat de a dezvolta noi medicamente pentru a le combate, informeaza ziarul britanic The Independent. Numarul rapoartelor privitoare la pacienti care sufera de infectii aproape imposibil de tratat se afla in crestere in Europa. Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) a declarat ca, in unele tari, pana la 50% din cazurile de otravire a sangelui cauzate de virusul K. pneumoniae - o cauza frecventa a bolilor urinare si respiratorii - sunt rezistente la carbapeneme, cea mai puternica clasa de antibiotice.


'Situatia este critica. Trebuie sa declaram razboi acestor bacterii', a declarat directorul ECDC, Marc Sprenger.

In anul 2010 au crescut si cazurile de infectari cu tulpini E. coli rezistente la antibiotice. Anul trecut, in Italia si Spania, intre 20 si 50% din infectiile cu E. coli erau rezistente la fluorochinolone, unele dintre cele mai importante antibiotice utilizate la combaterea acestora.

In Marea Britanie au fost identificati 70 de pacienti care purtau o bacterie ce continea NDM-1, o enzima care distruge carbanepenemele. Alte studii au aratat ca mai mult de 80% din calatorii care se intorceau din India catre Europa purtau in intestin gena pentru producerea enzimei NDM-1.

Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie i-a avertizat pe doctori luna trecuta sa renunte la un medicament utilizat pentru a trata o boala venerica deoarece acesta nu mai avea efect. Agentia a afirmat ca gonoreea - care a cauzat 17000 de infectii in 2009 - ar trebui sa fie tratata cu ajutorul a doua medicamente in loc de unul si a avertizat asupra unei 'foarte reale amenintari a gonoreei netratabile in viitor'.

Descoperirea unor noi medicamente pentru combaterea super-bacteriilor rezistente s-a dovedit a fi din ce in ce mai dificila si costisitoare - acestea sunt luate doar pentru o perioada scurta de timp, iar profiturile comerciale sunt mici. Comisia Europeana a lansat joi un plan de impulsionare a cercetarii de noi antibiotice, promitand aprobari accelerate pentru acestea si finantari pentru dezvoltare prin Initiativa pentru Medicamente Inovative (IMI) un parteneriat public-privat cu industria farmaceutica.

Aproximativ 25 de mii de oameni mor in fiecare an in Uniunea Europeana din cauza infectiilor bacteriene rezistente la antibiotice. Tarile cu cele mai ridicate rate ale infectiilor rezistente, precum Grecia, Cipru, Italia, Ungaria sau Bulgaria, sunt si cele care au cele mai mari rate de utilizare a antibioticelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infectii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rezistente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cauza

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0