Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regimul alimentar indicat pentru persoanele in varsta

de Sunt Fericita la 2020-08-12
Regimul alimentar indicat pentru persoanele in varsta
Odata cu inaintarea in varsta, este obligatoriu sa acordam o atentie mai mare regimului alimentar.


Daca la 30-40 de ani inca ne simtim bine dupa o masa consistenta, la care am servit carne din plin, prajeli si am facut diverse combinatii alimentare mai putin sanatoase, pe masura ce trece timpul trebuie sa ne gandim de doua ori inainte de a alege meniul zilnic.

In primul rand, stilul de viata si regimul alimentar ajuta categoric la prelungirea ceasului biologic. In plus, de acesti factori depinde si starea de sanatate fizica si mentala.

Din acest motiv, nutritionistii recomanda o alimentatie echilibrata si echilibrarea substantelor nutritive in meniul zilnic.

Pentru a recupera energia consumata, nutritionistii recomanda ca hidratii de carbon sa formeze 60% din dieta. Persoanele in varsta trebuie sa reduca glucidele simple, din cauza absorbtiei lor rapide, marind in schimb consumul de glucide complexe, pentru ca prin absorbtia lor lenta fac posibila cresterea nivelului de glucoza din sange in mod gradual.

Grasimile pot ajunge pana la 30%. Se recomanda reducerea grasimilor polinesaturate de origine animala (carnati, unt, lapte integral) si cresterea cantitatii de grasimi vegetale si animale mononesaturate (ulei de floarea-soarelui, de soia, de arahide si de peste gras).

Proteinele trebuie sa reprezinte 15% pentru a exista un echilibru intre macronutrienti. Trebuie sa se combine proteinele de origine animala si cele de origine vegetala, existente in legume, cereale, orez, cartofi, paste si paine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 47 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim alimentar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0