Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Orez - Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea la 2021-05-04
Orez - Care sunt beneficiile pentru sanatate?
Orezul ofera multe beneficii pentru sanatate, printre care: reglarea si imbunatatirea miscarilor intestinului, stabilizarea nivelului de zahar din sange si incetinirea procesului de imbatranire. De asemenea, joaca un rol important in furnizarea de vitamina B necesara organismului.


Alte beneficii includ capacitatea de a ajuta la ingrijirea pielii, stimularea metabolismului, reglarea digestiei si reducerea tensiunii arteriale. In plus, consumul de orez contribuie la scaderea in greutate, la stimularea sistemului imunitar si ofera protectie impotriva dizenteriei si a bolilor de inima.
 
Exista mai multe tipuri de orez, cum ar fi: orezul alb, brun sau salbatic.
 
Valori nutritionale
 
Cele mai multe soiuri contin o cantitate mare de carbohidrati si proteine. Continutul de fibre variaza in functie de tipurile de orez. De exemplu, orezul brun are mai multe fibre decat orezul alb si, prin urmare, reprezinta o alegere mai sanatoasa. De asemenea, este bogat in minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan, seleniu si cupru.
 
Mai exact, 100 grame de orez brun furnizeaza 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor si 0,14 mg de vitamina B1, in timp ce aceeasi cantitate de orez alb ofera 54 mg de potasiu, 11 mg de magneziu, 43 mg de fosfor, iar vitamina B1 dispare prin procesare.
 
Timp de secole, orezul a fost alimentul de baza al Orientului, iar in prezent reprezinta un aliment de baza in multe bucatarii din intreaga lume.
 
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
 
Ofera energie
 
Orezul este bogat in carbohidrati, functionand ca un “combustibil” pentru organism. Carbohidratii sunt metabolizati de organism si transformati in energie functionala si utilizabila. Vitaminele, mineralele si componentele organice gasite in orez intensifica activitatea si metabolismul tuturor organelor, ceea ce sporeste nivelul de energie.
 
Previne obezitatea
 
Orezul face parte dintr-un regim alimentar echilibrat deoarece poate furniza substante nutritive fara a avea vreun impact negativ asupra sanatatii. Nivelurile scazute de grasimi, colesterol si sodiu contribuie, de asemenea, la prevenirea obezitatii si a conditiilor asociate.
 
Controleaza tensiunea arteriala
 
Orezul are un continut scazut de sodiu, fiind considerat unul dintre cele mai bune alimente pentru cei care sufera de hipertensiune arteriala.




Sursa foto: pexels.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre orez

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0