Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 obiceiuri alimentare sanatoase!

de Sunt Fericita la 2015-05-20
5 obiceiuri alimentare sanatoase!
Nu este de ajuns sa mananci doar alimente sanatoase. Trebuie sa stii si cum sa le mananci, cum sa le combini, cand sa le consumi.


In randurile urmatoare vom stabili cateva obieiuri alimentare sanatoase, de care de multe ori nu mai tinem cont pentru ca le consideram lipsite de importante.

Iata care sunt cele mai sanatoase si importante obiceiuri alimentare de care sa tinem cont:

1. Mancati cate putin. Stiu ca pare dificil sau chiar imposibil sa nu mananci a doua portie de paste, mai ales daca sunt asa delicioase! Insa trebuie sa tii cont de faptul ca sistemul digestiv are un anumit ritm si anumite limite. S-ar putea sa ii dai mersul peste cap si te vei trezi cu diverse afectiuni. Atentie ca acestea nu se instaleaza imediat, ci in timpo.

Poti sa mananci gresit mult timp si peste ani si ani sa realizezi ca efectele apar, chiar daca mai tarziu. De obicei acum este si cel mai dificil sa repari ce ai gresit in ani de zile.

2. Mancati rar si mestecati bine. Daca mesteci bine, sistemul digestiv are timp sa digere tot, mai repede si mai eficient. Nu se mai pune presiune pe ficat, pancreas si bila, deci asta inseamna ca vei avea mai putin stres in organism. Totul merge mai bine cand ai grija de corpul tau.

3. Nu combinati alimentele in mod gresit. Nu ai voie sa combini fructe cu nimic! Ele se mananca doar pe stomacul gol si simple. Nu ai voie sa combini carbohidrati cu proteine si nici nuci cu carbohidrati. Evita combinatiile de alimente multe si complexe. Daca ai chef de paste, prepara-le cu ierburi aromatice si legume, nu cu carne, nu cu branza sau alte alimente care fac ca anumite ingrediente sa ramana nedigerate.

4. Carnea se prepara bine, nu in sange pentru ca aici raman bacterii care te pot afecta in mod grav.

5. Nu pleca de acasa cu stomacul gol. Mananca ceva usor. Poate un iaurt sau o mana de migdale, un bol de fructe sau un ou fiert.

sursa foto: StockPhoto.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 44 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile consumului de fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri alimentare sanatoase

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0