Echipa australiana din cadrul Institutului de Cercetare Menzies a monitorizat peste 1.400 de barbati si femei, cu varste intre 26 si 36 de ani, vreme de cinci ani.participantii au tinut un jurnal alimentar care monitoriza consumul de peste, fructe de mare, creveti si midii. La sfarsit, s-a facut comparatie intre dieta si sanatatea mentala ale diferitelor persoane.
Chiar daca exista factori de risc (fumat, consum de alcool, lipsa miscarii, educatia, locul de munca), raportul ramane puternic invers proportional intre consumul de peste si incidenta depresiei.
„Fiecare oportie de peste introdusa in meniul saptamanal duce la reducerea cu 6% a riscului de depresie in perioada imediat urmatoare”, spune studiul.
Aceasta descrestere a riscului de depresie urca pana la 25% daca se consuma de peste doua ori peste pe saptamana.
Ceea ce este foarte bine de stiut, avand in vedere ca femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie, mai ales intre 16 si 42 de ani, din cauza nevoii de a jongla permanent intre munca si familie. Si nu este de glumit cu aceasta afectiune, fiindca ea este unul dintre factorii de prezicere a Alzheimer-ului sau a Parkinson-ului.
Sursa: Daily Mail
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!