Echipa australiana din cadrul Institutului de Cercetare Menzies a monitorizat peste 1.400 de barbati si femei, cu varste intre 26 si 36 de ani, vreme de cinci ani.participantii au tinut un jurnal alimentar care monitoriza consumul de peste, fructe de mare, creveti si midii. La sfarsit, s-a facut comparatie intre dieta si sanatatea mentala ale diferitelor persoane.
Chiar daca exista factori de risc (fumat, consum de alcool, lipsa miscarii, educatia, locul de munca), raportul ramane puternic invers proportional intre consumul de peste si incidenta depresiei.
„Fiecare oportie de peste introdusa in meniul saptamanal duce la reducerea cu 6% a riscului de depresie in perioada imediat urmatoare”, spune studiul.
Aceasta descrestere a riscului de depresie urca pana la 25% daca se consuma de peste doua ori peste pe saptamana.
Ceea ce este foarte bine de stiut, avand in vedere ca femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie, mai ales intre 16 si 42 de ani, din cauza nevoii de a jongla permanent intre munca si familie. Si nu este de glumit cu aceasta afectiune, fiindca ea este unul dintre factorii de prezicere a Alzheimer-ului sau a Parkinson-ului.
Sursa: Daily Mail
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
