1. Atenueaza disconfortul gastro-intestinal
Magneziul actioneaza ca o coenzima in tractul digestiv, ceea ce inseamna ca ajuta la descompunerea alimentelor si totodata asimileaza nutrientii in organism. Magneziul, de asemenea, ajuta la producerea de acid hidrocloric in stomac si stimuleaza producerea bilei.
Lipsa acestuia duce la disconfort abdominal, balonare si alte probleme de sanatate.
2. Regleaza nivelul de zahar din sange
Participa la peste 300 de reactii metabolice. Deficitul de magneziu este asociat cu rezistenta la insulina care cauzeaza diabet si alte boli cronice.
3. Mentine inima sanatoasa
In plus, magneziul este necesar pentru mentinerea unei inimi sanatoase, participand la transportul potasiului, calciului si a altor nutrienti catre membranele celulare.
Conform unui studiu din 2006 publicat in revista Modern Nutrition in Health and Disease, aceste substante nutritive regleaza ritmului cardiac, normalizeaza glicemia, favorizeaza scaderii nivelului de colesterol din sange.
4. Intareste oasele
Este un mineral ce influenteaza dezvoltarea optima a sistemului osos. Joaca un rol important in fixarea calciului in oase si decontractarea muschilor. Impreuna cu calciul si vitamina D consolideaza structura osoasa.
5. Reduce riscul de cancer
Magneziul reduce foarte mult riscul de a dezvolta cancer. Un studiu publicat recent in American Journal of Clinical Nutrition arata ca 100 mg de magneziu scad riscul de cancer colorectal cu 13%.
Magneziul poate fi luat din legume cu pigment verde, rosii, grapefruit, smochine, struguri, morcovi, seminte si nuci.
"Necesarul zilnic de magneziu este de aproximativ 300 mg zilnic (la adult), mai mare in timpul sarcinii (400mg/zi). Corpul uman are in medie 25g de Mg. Alimente cu continut mare in clorofila sunt bogate in magneziu — salata, ceapa verde, urzici, dar si germenii de grau ( 400mg/100g) — bogati si in acid fitic ce impiedica absorbtia Mg — fasolea uscata (370mg/100mg), alunele (150mg/100mg), soia (310mg/100mg). Unul dintre cele mai bogate alimente in magneziu este cacaua — aproximativ 420 mg/100g. Fructele au magneziu: prunele — 40mg/100g, bananele — 35 mg/100g si unele legume: patrunjelul — 26 mg, spanacul — 50 mg", a declarat pentru Agerpres dr. Ciprian Constantin.
Sursa: naturalnews.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.67
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!