Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a dovedit ca si diabeticii pot manca fructe

S-a dovedit ca si diabeticii pot manca fructe
Cercetatorii danezi contrazic opinia comuna a medicilor si nutritionistilor care spun ca bolnavii de diabet tip 2 nu au voie sa consume fructe. Ei au demonstrat ca, din contra, pacientii care au mancat mai multe fructe au avut o reducere un pic mai mare a greutatii si a circumferintei taliei decat cei care s-au ferit de fructe.


Cercetatorii de la Departamentul de Nutritie al Spitalului Regional Iutlanda de Vest din Danemarca au testat consumul de fructe la 63 de barbati si femei diagnosticati recent cu diabet de tip 2. participantii au fost impartiti in doua grupuri: primul a primit sugestia de a manca cel putin 2 fructe pe zi, timp de trei luni de zile, celalalt - sa respecte cu strictete recomandarile medicilor si ale nutritionistilor.
Pacientii si-au masurat nivelul HbA1c, greutatea corporala si circumferinta taliei, inainte si dupa experiment. 
Analiza HbA1c arata nivelul mediu al glucozei din ultimele trei luni, ilustreaza controlul glucozei la diabetici. Mai putin de 5,6% sau mai jos de atat este considerat normal, in timp ce 5,7% pana la 6,5% este considerat prediabetic, si mai mult de 6,5% este nivel de diabetic. Pacientii studiati erau toti cu peste 6,5%.
Dupa cele trei luni cu noile regimuri alimentare, pacientii au fost retestati, si consumul de fructe a fost analizat impreuna cu rezultatele testelor HbA1c, greutatea si marimea taliei.
S-a constatat ca cei care au inclus fructele in dieta au inregistrat diferente mici in ceea ce priveste nivelurile HbA1c, greutatea corporala si mariema taliei comparativ cu grupul celor care au mancat mai putine fructe.
In realitate, cei care au mancat mai multe fructe au avut o reducere mai mare a greutatii si mai accentuata a circumferintei taliei decat ceilalti (2,5 kg si 4,3 cm in talie versus 1,7 kilograme si 3 cm in talie).
De ce a aparut aceasta eroare in lumea medicala, adica aceea de excludere a fructelor din dieta diabeticilor? Pentru ca s-a luat in considerare doar continutul de zahar din fructe, nu si pe cel de fibre. Fructele intregi contin polizaharide cu lant lung (cum ar fi epctina) care reduc nivelul glicemic din sange.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabetici

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016