Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se sparge nuca de cocos, cum se face lapte de cocos si de ce merita sa il consumi zilnic...

de Sunt Fericita la 2020-12-21
Cum se sparge nuca de cocos, cum se face lapte de cocos si de ce merita sa il consumi zilnic...
Nuca de cocos ramane unul dintre fructele de care romanii se feresc cel mai mult, desi nu sunt deloc scumpe. Zilele trecute eram intr-un hipermarket si nucile de cocos erau la 3 lei bucata.


Si merita toti banii, daca stii cum sa le spargi, cum sa extragi sucul de cocos, cum sa alegi fructele cele mai bune, ce beneficii iti aduc pentru sanatatea ta.

In primul rand, nucile de cocos se aleg in functie de sunetul laptelui din interior. Daca auzi cum clipoceste apa de cocos, e bun fructul. Poti sa il iei cu incredere. Daca atunci cand zgudui un cocos nu auzi nimic, se prea poate sa fie vechi.

Eu cumpar intotdeauna 3 fructe de cocos, ca sa fiu sigura.

Esential este ca in cele 3 gauri ale fructului sa poti sa dai gauri. Eu folosesc tirbusonul de vin sau o surubelnita cumparata strict cu acest scop. Dau gauri in cele 3 puncte si apoi scurg lichidul intr-un pahar. Fiica mea bea apa de cocos si apoi eu ma ocup de spartul nucii.

Nu exista niciun secret al deschiderii nucii de cocos, decat daca vreti sa incercati cu puterea mintii. Daca va iese, dati-mi de stire. As avea nevoie de cineva care sa ma scuteasca de ciocanitul nucilor de cocos la 9 seara.

In mod concret, folosesti un satar puternic sau un ciocan. Eu prefer ciocanul. Tin nuca de cocos fixa si apoi aplic o singura lovitura de ciocan, precisa, pe mijlocul nucii de cocos.

Cocosul se sparge in bucati si apoi fiecare bucatica se poate lua pe rand pentru a fi desprinsa coaja de miez. Intre coaja si miez se baga cutitul si apoi miezul se desprinde.

Miezul se mananca ca atara, crud. Sau puteti sa dati miezul pe razatoare si apoi sa il mixati cu apa de cocos si rezulta lapte de cocos.

De ce sa consumati cocos cat mai des: contine fosfor, calciu, magneziu, antioxidanti, fier, vitamina C, seleniu si nu numai.


Mai mult, cocosul ofera stralucire pielii, hidrateaza pielea si nu numai.

De asemenea, cocosul este esential pentru prevedirea infectiilor, ajuta la pierderea in greutate, are efect antiviral, antibacterial si antifungic.


sursa: www.getfit.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuca de cocos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte de cocos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile consumului de fructe

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0