Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scapa de ingrijorare

Scapa de ingrijorare
Ce ma fac daca nu pot pati rata la banca? Si daca am iar o criza de fiere? Cu totii avem tot felul de griji care ne macina si ne tin treji noaptea. De fapt, ingrijorarea este cuplata cu AND-ul nostru si poate fi chiar benefica, mai ales cand ne motiveaza sa ne salvam viitorul.


Dar poate deveni toxica pentru sanatatea cand te astepti mereu sa se intample ce-i mai rau sau cand nu te poti opri sa nu te intrebi „Si daca?”. 
Dar exista metode pe care el poti folosi pentru a-ti administra anxietatea, fara a uza de medicamente.
Linisteste-ti creierul
Intelegand faptul ca ingrijorarea este un proces neurologic, si nu un simplu sentiment, poti lua masuri sa scapi de ea. In creierul nostru exista o structura sub forma de migdala numita amigdala care functioneaza pe post de centru al fricii si al anxietatii. Cand suntem in fata unei potentiale ingrijorari, amigdala trimite un mesaj de avertizare cortexului, partea rationala a creierului, care evalueaza daca ea este sau nu de luat in seama. Si, deoarece cortexul rational este inundat cu din ce in ce mai multe semnale de ingrijorare din partea amigdalei, nu le poate procesa, ceea ce duce la anxietate.
Din fericire, urmatorii pasi te pot ajuta sa-ti calmezi creierul si sa te temi mai putin:
- aloca 15 minute pe zi „palpandu-ti” ingrijorarile. Fa o lista cu primele 10 sau un calendar al evenimentelor stresante care te asteapta, pentru a crea o startegie de abordare eficienta a fiecaruia in parte;
- respira profund, umflandu-ti abdomenul, fie ca esti la ora de yoga, fie la birou sau pe canapeaua de acasa, tocmai pentru a intrerupe sirul gandurilor irationale. Daca esti frecvent coplesita de frici toxice, incearca sa porti un balon cu tine. Pentru a sufla in acesta, este nevoie sa inspiri si sa expiri adanc, din diafragma, ceea ce-ti scade ritmul cardiac, tensiunea si iti ajuta corpul sa se oxigeneze mai bine, avand un efect calmant.

Sursa: oprah.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijorare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0