Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fumatul te face un parinte mai rau

Fumatul te face un parinte mai rau
Pericolele fumatului in timpul sarcinii sua in preajma copilului au fost intens cercetate, insa un studiu recent arata ca parintii fumatori sunt mai putin atenti fata de copiii lor, scrie Daily Mail.


Un studiu a descoperit ca mamele si tatii dependenti de nicotina le dau copiilor cadouri mai mici, le cumpara mai putine haine si chiar le dau si mai putina mancare, pentru a-si finanta pachetele de tigari. 
Sondajul care a examinat stilul de viata al fumatorilor a descoperit ca exista si oameni care isi fura prietenii, isi fac credite la banci si chiar le cer strainilor de pe strada bani pentru a-si alina dorinta nebuna de a fuma.
Cercetarea a fost efectuata de compania farmaceutica Pfizer care a intervievat 6.271 de fumatori.
S-a descoperit ca, desi peste 60% dintre fumatori refuza sa plateasca peste 8 lire sterline pe un pachet, exista si un procent (1%) care ar da si 40 de lire sterline pe asa ceva.
Cele mai alarmante statistici au insa in vedere relationarea cu copiii, caci multi parinti s-au aratat dispusi sa faca unele concesii in ceea ce priveste calitatea copiilor decat sa ramana fara tigari.
Un uluitor procent de 20% dintre intervievati au spus ca iau haine mai ieftine si mai putine pentru copii decat sa renunte la fumat.
17% dintre parinti au spus ca le dau mai putine mancare micutilor si 35% au redus cadourile si le cumpara suprize mai ieftine de Craciun si ziua lor.
Aproape 9% (350 de paticipanti) au spus ca au luat bani din pusculita copiilor pentru a putea fuma. Putin sub 13% nu-si mai duc copiii la activitati extrascolare si 7% nu si-au mai trimis copiii in excursii din acelasi motiv.
Aproape 65% dintre respondenti au admis ca simt presiune financiara si 50% au declarat ca se tem ca vor cadea in datorii, dar continua sa fumeze.
Si un numar semnificativ de fumatori au spus ca au avut uneori comportament necugetat sau chiar necinistit pentru a gasi finantare pentru tigari. Aproape 1.000 de persoane au intrat in economiile de vreme rea si 275 au furat de la prieteni sau membri ai familiei.
Unii au spus chiar ca nu si-au mai incalzit locuinta si si-au mai pus un pulover pe ei, pentru a avea bani de tigari. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0