Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai dubii inainte de casatorie? NU le ignora

Ai dubii inainte de casatorie? NU le ignora
Ai avut dubii cu privire la casatorie inainte de nunta? Chiar daca se spune ca este perfect normal sa ai emotii si dubii privind alegerea facuta, se pare ca acestea nu sunt neintemeiate. Conform unui studiu recent, femeile care au dubii cu privire la casatorie inainte de nunta sunt de 2,5 ori mai predispuse sa divorteze in primii 4 ani decat femeile care nu au avut astfel de dubii.


Cercetatorii au intervievat 232 de cupluri in primele luni dupa casatorie pentru a afla daca partenerii au avut dubii inainte sa faca marele pas. Au continuat sa intervieveze cuplurile respective la fiecare sase luni, pe parcursul a 4 ani. La sfarsitul acestei perioade, s-a demonstrat faptul ca aceste dubii nu sunt deloc neinsemnate, ci ar trebui luate in serios deoarece pot prevesti dezastrul.
Specialistii au identificat mai mult scenarii posibile.
Primul scenariu: Nu aveti interese comune
Verdict: Este perfect normal
Poate ca tu esti mai sociabila de fel si iti place sa iesi des in oras, in timp ce el prefera sa ramana acasa. Acest lucru este perfect normal, sustin specialistii. Cuplurile nu sunt 100% compatibile. Atata timp cat va intelegeti bine, petreceti timp impreuna, nu trebuie sa va simtiti obligati sa impartasiti aceleasi hobby-uri si interese doar pentru ca sunteti casatoriti.
Al doilea scenariu: Nu impartasiti aceleasi principii si valori
Verdict: Motiv serios de ingrijorare
In cazul valorilor personale, ambii parteneri trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda. S-ar putea sa conteze foarte mult ca unul dintre parteneri este foarte apropiat de familie, iar celalalt nu este, sau ca partenerii au convingeri religioase diferite. Daca nu ajungeti la un compromis inainte de casatorie, s-ar putea sa existe probleme serioase in viitor.
Al treilea scenariu: Te temi ca te va insela
Verdict: Motiv serios de ingrijorare
Daca esti fericita alaturi de partener, iar acesta nu ti-a dat pana in prezent niciun motiv de ingrijorare, nu ar trebui sa ai dubii in aceasta privinta. Insa daca acesta te-a inselat in trecut, sau tu l-ai inselat pe el, nu face marele pas pana nu discutati si nu identificati motivele concrete pentru care s-a ajuns acolo.
Al patrulea scenariu: Planul tau pe 10 ani nu corespunde cu al lui
Verdict: Este normal
Daca este vorba de faptul ca el prefera sa locuiasca in oras, iar tu preferi locurile mai putin agitate, atunci puteti ajunge la un compromis. Insa daca unul dintre parteneri isi doreste copii, iar celalalt nu, atunci s-ar putea sa aveti o problema grava mai tarziu.
Al cincilea scenariu: Nu te mai simti atrasa de el
Verdict: Motiv serios de ingrijorare
Daca nu este vorba de o casatorie aranjata, atunci ar trebui neaparat sa te simti atrasa de partenerul tau atunci inainte sa va legati destinele pentru totdeauna. In orice relatie, atractia se poate diminua cu timpul, insa daca nu mai exista atractie fizica inainte de casatorie, acest lucru nu ar trebui in niciun caz ignorat. Trebuie neaparat sa afli care este cauza concreta. Este vorba de un nou obicei care tie nu iti place? Nu mai petrece suficient de mult timp cu tine? Nu mai exista atractie sexuala? Este indicat sa apelati la un terapeut pentru a descoperi ce anume nu mai functioneaza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.77 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nunta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre motive de ingrijorare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0