Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi ca sa nu simti canicula

Sfaturi ca sa nu simti canicula
Cand vine canicula, visam la bauturi reci, inghetata, o plaja umbrita la mare sau la plimbari pe varful muntelui. Ca sa facem fata mai usor caniculei pana vine si momentul concediului sau dupa, e bine sa respectam niste reguli simple. Iata ce sa faci ca sa nu simti canicula...


BEA SUFICIENTA APA. Medicii recomanda 2-3 litri de apa pe zi, mai ales in conditii de canicula. Apa curata organismul si ne scapa de toxine; in plus, vara, organismul pierde multa apa prin transpiratie, dar trebuie inlocuita. Simptomele deshidratarii sunt oboseala inexplicabila, incapacitate de concentrare si iritabilitate. Asa ca vara, daca ti-e sete si cald, nu bea cola sau alt minunatii. Nimic nu iti poate face mai bine decat un pahar de apa - te va racori, te va hidrata si te va ajuta sa nu mai simti canicula.
RENUNTA LA ANTIPERSPIRANT. Am mai vorbit despre cat de nocive sunt antiperspirantele: impiedica traspiratia, deci eliberarea toxinelor din organism. Cauta si vei gasi pana la urma un deodorant care sa iti rezolve problema. Ai la dispozitie rafturi intregi de miresme florale, orientale sau fructate; daca vrei, poti incerca deodorantele naturale (piatra de alaun) sau cele din amestecuri de ingrediente.
MANANCA SANATOS. Ca sa nu simti canicula ai nevoie de multe legume si fructe, iar vara iti ofera absolut orice vrei: peneni rosii sau galbeni, citrice, castraveti, rosii, salata. Este, de altfel, anotimpul perfect pentru o detoxifiere si curatare a organismului. Ca sa te racoresti, mananca iaurt de la frigider, eventual amestecat la blender cu pepene galben. Ca sa nu simti canicula, evita alimentele picante sau bogate in grasimi.
DUSURI RECI. S-a dovedit ca dusurile au mari beneficii pentru sanatate: apa care iti cade rapid pe corp imbunatateste circulatia sangelui, iar la final te vei simti mai plina de viata si racorita. Asa ca, cel putin pe timpul verii, renunta la baile cu spuma si lumanarele si alege dusurile reci (atat cat poti suporta) pentru ca sa nu mai simti atat de mult canicula.
POARTA HAINE LEJERE. Pe timp de vara, e recomandat sa porti mai putine haine; o pereche de pantaloni scurti, un top sau un maieu ori o rochie usoara sunt suficiente pentru garderoba pe timp de canicula; ca materiale, alege bumbac, licra, in, care au capacitatea de a absorbi transpiratia si de a lasa aerul sa treaca prin ele. Nu uita ochelarii de soare si palaria care sa te protejeze de razele soarelui.
CREMA DE PROTECTIE A SOARELUI. Expunerea directa in razele soarelui, mai ales pe timp de vara, duce la aparitia arsurilor, pistruilor, ridurilor premature, petelor si, in cele mai nefericite cazuri, la cancer de piele. Desi e bine sa porti un anumit factor de protectie solara tot anul, prin crema de fata, vara e perioada cand aceast lucru e absolut necesar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canicula

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre soare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0