Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum evitam toxiinfectiile alimentare pe timp de canicula

de Alina Ilie la 2021-12-01
Cum evitam toxiinfectiile alimentare pe timp de canicula
In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei toxiinfectiilor alimentare si, de aceea, este bine sa fie respectate cateva masuri simple, dar foarte eficiente. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda ca in perioadele cu temperaturi ridicate sa acordam atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si locurilor de unde acestea sunt cumparate.


Astfel, consumatorilor li se recomanda:

- Sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;

- Cat mai repede posibil dupa cumparare, alimentele de origine animala se fie introduse in frigider, unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0°C+4°C si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub—12°C;

- Sa ambaleze separat alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider si sa le mentina in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj;

- Sa pastreze alimentele gatite trebuie in recipiente acoperite;

- Produsele care au fost decongelate sa nu se recongeleaze entru fi preparate sau consumate ulterior;

- Sa indeparteze alimentele alterate, care sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente;

- Sa spele bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.

Cu toate acestea, daca suferiti de o toxiinfectie alimentara, iata regimul pe care trebuie sa il respectati>>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxiinfectii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canicula

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016