Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Slabire: 7 trucuri Altfel. Eficienta si Riscuri

Slabire: 7 trucuri Altfel. Eficienta si Riscuri
1) Consumarea inaintea meselor a unui pahar de apa cu otet, usor indulcit cu miere. Acest truc, folosit timp de mai multe zile, ajuta la pierderea suplimentara a unor kilograme. Riscuri: poate afecta stomacul prin cresterea aciditatii si, folosit pe termen lung si in concentratii ridicate, ficatul. Pentru a minimiza riscurile este bine sa faceti, la fiecare 10 - 12 zile, o pauza de cateva zile. Daca aveti gastrita sau ulcer, uitati de acest truc. Metoda este valabila si folosind alte surse de acid (lamai, grapefruit etc.).
2) Nu mananc seara. Aceasta metoda conduce in general, fara sa vrem, la un aport mai scazut de calorii. In plus, evitam sa hranim organismul cu niste calorii de care nu mai are la fel de multa nevoie ca in timpul zilei. Eficienta acestui truc este destul de ridicata. Riscuri. Stomacul este obisnuit sa secrete suc gastric dupa un anumit tipar, incluzand in acest tipar si seara. Se va reprograma complet (in cazul fericit) cu greu de aceea, metoda pune in pericol sanatatea stomacului. In plus, poate contribui la/ induce proasta dispozitie, stres si insomnie.
3) Pauza de 10 - 15 minute intre felurile servite la o masa. Metoda are o eficienta moderata, sporind senzatia de satietate inainte sa ne ghiftuim. Problema este ca, in iuresul vietii actuale, de multe ori nu servim, la o masa, decat un fel de mancare, eventual completat de ceva dulce (dulce care ar trebui consumat separat, intre mese).
4) O zi pe saptamana, doar fructe si legume. Probabil ca, in acest fel, ne va fi mult mai usor ca in acea zi sa limitam drastic numarul de calorii, fiindca fructele si legumele sunt sarace in calorii si, consumandu-le fara nimic altceva, ne vom satura destul de repede de ele. Minusul major (dincolo de disconfortul resimtit) este aportul proteic insuficient in acea zi.
5) Cand sunt acasa, mananc stand turceste. Astfel, stomacul va fi mai comprimat, si cantitatea de mancare consumata mai mica. Pana aici, corect. Problema este ca senzatia de foame nu va fi diminuata semnificativ. Este un truc cu eficienta relativ redusa, neimplicand nici riscuri importante (in cel mai rau caz, pentru unii dintre noi, aceasta pozitie incomoda poate induce o stare de stres inainte de masa si in timpul mesei).
6) Daca simt ca ma ia foamea, consum energizante: cafea, ciocolata amara, bauturi energizante cu putine calorii. Energizantele de acest tip au o oarecare contributie la reducerea senzatiei de foame, deoarece metabolismul este stimulat, organismul reusind mai usor sa foloseasca din propriile resurse pentru a genera energie. Dezavantajul major al acestui truc este ca privam in acest fel organismul nu doar de calorii, ci si de nutrientii esentiali. Folosit regulat si pe termen lung, acest truc poate avea urmari dezastruoase, ducand la dezechilibre severe.
7) Gandirea pozitiva: Ma gandesc ca reusesc sa slabesc si... slabesc. Cat de eficienta este metoda nu stim cu siguranta. Totusi, majoritatea psihologilor si medicilor sunt de acord ca gandirea pozitiva, in mod specific reprezentarea mentala a rezultatului dorit chiar contribuie - mai mult sau mai putin  la obtinerea lui. Mecanismul prin care, atunci cand gandim pozitiv si ne imaginam rezultatul vizat, creierul actioneaza asupra organismului nu este cunoscut cu exactitate. Aceasta capacitate a creierului nostru poate fi folosita nu doar atunci cand vrem sa slabim este vorba despre un principiu general, functiile organice si starea de sanatate putand fi ameliorate (si uneori chiar readuse la parametri optimi) in acest mod.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre truc

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0