Unt sau ulei de nuca de cocos
Uleiul de nuca de cocos creste productia de hormon tiroidian, iar grasimea din untul de nuca de cocos putand fi rapid convertita in energie, ceea ce ajuta la supervizarea functionarii tiroidei. Uleiul de nuca de cocos contine grasimi saturate care au acizi grasi ce ajuta la imbunatatirea sanatatii tiroidei.
Alimente bogate in cupru si fier
Aceste alimente joaca un rol important in functionarea tiroidei. Ne referim la organe, seminte de floarea soarelui, stridii, cereale integrale si produse care contin cacao (toate contin cupru). Alimentele bogate in fier contin legume cu frunze verzi, scoici, carne rosie, carne de pasare etc. Alimentele care au vitamina C au si fier, deci nu ocoli rosiile, fructele de padure, cartofii, citricele etc.
Alimentele bogate in iod
Acestea sunt foarte importante pentru a imbunatati sanatatea tiroidei. Ele ajuta la producerea tiroxinei de catre glanda tiroida. Tiroxina va ajuta la mentinerea metabolismului. Iata spre ce trebuie sa te orientezi: alge, peste, sare iodata, ulei de peste, oua, anghinare si ananas.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Alimente bogate in seleniu
Seleniu este unul din factorii majori in ceea ce priveste tulburarile de tiroida. El tine hormonii in ordine. Alimentele bogate in seleniu includ ficatul si rinichii de vaca, scoicile, ouale, usturoiul, ciupercile etc. Poti incerca si carne de curcan care este saraca in calorii si bogata in seleniu.
Acizii grasi esentiali
Acizii grasi esentiali omega-3 si omega-6 ajuta la echilibrul metabolismului. Acizii grasi omega se gasesc in somon, ton, legume cu frunze verzi, nuci, ulei de canola si seminte de floarea soarelui.
Sursa foto: www.sxc.hu
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole