Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive sa fii mai preocupata de colesterol

de Alina Negrutiu la 2014-06-19
6 motive sa fii mai preocupata de colesterol
Toata lumea ar trebui sa fie preocupata de nivelul colesterolului in sange. Dar unii dintre noi trebuie sa fie si mai atenti decat altii. Daca ai unul dintre urmatorii factori de risc, esti mai predispusa problemelor de sanatate produse de un colesterol marit. Afla ce trebuie sa faci in aceasta privinta.


Factor de risc 1: Fumatul.
Fumatul te expune substantelor nocive din fumul de tutun. Acestea iti afecteaza vasele de sange, ducand la depuneri pe peretii acestora. Fumatul iti ingreuenaza activitatea fizica. Iar sportul este unul dintre lucrurile care iti scad in mod natural colesterolul.
Factor de risc 2: Obezitatea.
Obezitatea este asociata cresterii nivelului colesterolului. Ea contribuie si la alte probleme de sanatate, inclusiv tensiunea arteriala marita si diabet. Laolalta, aceste afectiuni iti cresc dramatic riscul de a avea probleme cardiace. Daca pierzi si 5% din greutatea totala, tot iti va fi mai bine.
Factor de risc 3: Varsta.
Nu prea ai ce face in aceasta privinta. Dar este important sa stii ca nivelul colesterolului creste pe masura ce inaintam in varsta. Ceea ce se aplica barbatilor de peste 45 de ani si femeilor de peste 55 de ani. Adoptarea unui stil de viata sanatos si sportul te ajuta sa tii colesterolul in limite rezonabile.
Factor de risc 4: Membri ai familiei care sufera cu inima.
Daca bolile de inima sunt inscrise in istoria familiei, ai un risc mai mare de a suferi de acelasi lucru. Si, din moment ce colesterolul marit este un contributor major la bolile de inima, este foarte important sa te concentrezi pe echilibrarea acestia. Intreaba-ti medicul cat de des trebuie sa-ti verifici colesterolul.
Factor de risc 5: Diabet.
Persoanele cu diabet sunt mai predispuse sa aiba colesterolul marit. Daca ai diabet, vorbeste cu medicul despre pasii pe care sa-i intreprinzi pentru a reduce colesterolul LDL. In acest fel, reduci complicatiile cardiovasculare cu pana la 50%.
Factor de risc 6: Tensiunea arteriala ridicata.
La fel ca in cazul colesterolului, tensiunea arteriala ridicata este un factor major pentru bolile de inima. Cand ai ambele afectiuni simultan, iti creste riscul de atac de inima si de cord. Iar tensiunea arteriala adesea nici nu are simptome.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol marit

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0