Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri prin care poti fi mai fericita

de Alina Ilie la 2014-10-06
4 moduri prin care poti fi mai fericita
Cercetatorii spun ca fericirea este mai mult decat o stare emotionala. De fapt, s-a demonstrat faptul ca oamenii care sunt fericiti traiesc mai mult si sunt mai sanatosi.


Fericirea este o stare mentala de bine, fiind caracterizata de emotii pozitive sau placute, de la multumire la bucurie intensa. Diferite abordari biologice, psihologice, religioase si filozofice s-au straduit sa defineasca fericirea si sa identifice sursele sale.
Anual, la nivel mondial, sunt cheltuite miliarde de dolari pe carti si evenimente motivationale prin care oamenii incearca sa gaseasca metoda care sa ii faca sa se simta mai fericiti.
Danemarca este pe primul loc, in fiecare an din 1973 incoace, in ceea ce priveste nivelul de fericire al locuitorilor. Potrivit Mediafax, fericirea danezilor are mai mult de-a face cu generozitatea locuitorilor acestei tari, libertatea de care se bucura privind drepturile individuale si sistemul de asistenta sociala foarte bine pus la punct. Speranta de viata ridicata, produsul intern brut mare si rata scazuta a coruptiei sunt alti factori importanti care contribuie la starea de fericire a acestui popor.
In continuare vom discuta despre 4 modalitati de crestere a starii de fericire:
Schimbarea atitudinii, mai ales in cazul pesimistilor
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca persoanele optimiste sunt mai fericite si au cu 50% mai putin riscuri de a suferi de boli cardiace. Pe de alta parte, pesimistii au un risc de 3 ori mai mare de a suferi de probleme cardiovasculare pe masura ce imbatranesc.
Mai mult timp petrecut cu prietenii
De asemenea, timpul petrecut in compania prietenilor contribuie la cresterea sentimentului de fericire.
Relatiile sociale sunt importante in evaluarea gradului de fericire. Singuratatea a fost asociata cu depresia, probleme de sanatate si stres.
Activitati de voluntariat
Cercetatorii spun ca increderea si stima de sine duc la o crestere a sentimentului de fericire.
ONU considera ca rata crescuta a voluntariatului in Danemarca este unul dintre motivele pentru care aceasta este cea mai fericita natiune din lume, cu 43% dintre locuitori participand in diverse programe de voluntariat.
Rasul=fericire
Rasul este un mijloc de crestere a starii de fericire. In timpul rasului, nivelul hormonilor legati de stres scade, iar cel al endorfinei creste. In plus, rasul are efecte benefice si asupra inimii. Cateva minute pe zi petrecute razand sunt un mod simplu si placut de a tine organismul in forma.

Surse: Mediafax.ro, wikipedia.org

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre voluntariat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0