Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 trucuri pentru a gestiona, cu succes, rolul de mama si femeie de afaceri

de Sunt Fericita la 2020-05-21
4 trucuri pentru a gestiona, cu succes, rolul de mama si femeie de afaceri
Responsabilitatile profesionale pot deveni o povara, atunci cand se imbina cu cele familiale, daca nu stii cum sa iti gestionezi activitatile. Sa fii o femeie de afaceri, dar, in acelasi timp, si mama, sotie si prietena, poate fi un lucru extrem de dificil. Lipsa de timp, competitia constanta, provocarile si indoielile cu privire la indeplinirea rolului de mama te pot conduce in pragul unui burnout (epuizare extrema).


Rolul de mama este considerat cel mai greu serviciu, dar, sindromul de burnout te poate face sa esuezi, in ambele joburi. De aceea, este important sa inveti sa iti organizezi viata, astfel incat sa beneficiezi, la maxim. Iata, cateva trucuri care te pot ajuta sa gestionezi, cu succes, rolul de mama si femeie de afaceri.

  1. Creeaza-ti un program!

Un om de succes este un om organizat si, in acelasi timp, productiv. Stabileste-ti taskurile si deadline-urile, dar, cel mai important, respecta-le! Atunci cand iti creezi un orar, este mai usor sa stii ce ai de facut, sa urmezi un ritm, sa iti cunosti limitele si sa realizezi ca poti dispune de timp liber. Faptul ca trebuie sa respecti un orar te va invata sa fii mai motivata, mai productiva si sa te concentrezi pe lucrurile importante.
 

Desi pare ca nu ai timp de nimic, trebuie sa stii ca il poti obtine. Invata sa spui NU taskurilor suplimentare, ca sa nu te suprasoliciti. De asemenea, indeplinirea celei mai grele sarcini, de la bun inceput, te poate ajuta sa te simti mai eliberata si sa fii mai productiva. Indatoririle dificile sunt, de obicei, lasate la urma sau evitate, ceea ce te poate incetini si poate reprezenta un stres dublu. 

  1. Fa-ti timp pentru tine, cand simti nevoia

Atunci cand te simti epuizata, ia o pauza, oricat de scurta, si petrece timp numai cu tine. O jumatate de ora de stat in pat, de ascultat muzica, de activitati fizice sau tehnici de relaxare pot face minuni. Iti poti lua chiar si o zi libera, in care sa te focusezi pe propria persoana. Admite ca ai nevoie, uneori, de putina liniste, pentru a functiona corect in viata de zi cu zi. Mergi la spa, citeste o carte sau fa orice altceva iti creeaza placere. 
 

Stresul cronic duce la scaderea imunitatii, iar acest lucru creste riscul afectiunilor. Spre exemplu, caderea parului este o problema des intalnita la persoanele stresate excesiv. Aceste aspecte te pot face sa-ti pierzi increderea de sine si sa te iubesti mai putin. 

 

Ingrijeste-te, intotdeauna, si ia masuri, daca incepi sa te subapreciezi. Alimentatia sanatoasa, suplimentele alimentare si produsele cosmetice te ajuta sa iti intretii frumusetea, starea de bine si stima de sine. De exemplu, foloseste seruri antioxidante pentru ten si sampoane fortifiante care previn caderea parului, cum ar fi samponul Ducray fortifiant.

  1. Bucura-te de cei dragi!

Nu uita motivatia pentru care vrei sa reusesti in viata profesionala. Familia te face sa te simti implinit si sa-ti aduci aminte care este scopul final in viata ta, si anume fericirea. Nu conteaza cat de mult timp petreci cu cei dragi, ci calitatea sa.
 

Lasa deoparte televizorul si cina in familie. Acestea nu dau, neaparat, senzatia ca petreceti timp impreuna, desi sunt la fel de importante. Programeaza o seara de jocuri impreuna cu cei mici, citeste-le povesti sau mergi cu ei in locuri interesante: un parc de distractii, o gradina botanica sau un ZOO. 

  1. Nu te mai critica atat de aspru, ci apreciaza-te!

Autocritica poate fi constructiva, insa, dintr-un anumit punct, aceasta te poate debusola si iti poate diminua productivitatea. Cunoaste-te pe tine insati, afla-ti limitele si transforma critica in multumire, in recunostinta fata de sine. Invata sa te apreciezi pentru ceea ce faci. Cu cat asteptarile sunt mai mari, cu atat mai mult vei subaprecia ceea ce ai deja. Nu astepta confirmarea celor din jur pentru ce faci, deoarece acest lucru te poate dezamagi si iti poate distorsiona imaginea de sine. 

 

Asadar, invata sa te organizezi mai bine si sa eviti suprasolicitarea, astfel incat sa poti imbina armonios rolul de mama cu cel de femeie de afaceri. 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0