3 informatii generale despre boala Parkinson
Cauzele si antidotul nu sunt cunoscute inca
Pana in prezent, singurul lucru cert care se cunoaste despre boala Parkinson este faptul ca celulele din creier care produc dopamina trec printr-un proces degenerator, cauzand astfel un dificit de dopamina la nivel cerebral. Acest neuromediator are rolul de coordonare a milioane de neuroni si fibre musculare din corp care regleaza miscarea. Fiind o tulburare de miscare si totodata o boala neurologica cronica, factorii de mediu precum poluarea si fumatul sau factorii genetici sunt cei care pot influenta cel mai mult declansarea bolii.
Cu toate acestea, boala Parkinson afecteaza si functiile vegetative ale organelor interne, putand cauza diverse probleme psihiatrice si afectand capacitatile cognitive ale pacientilor. Deoarece cauza exacta nu se cunoaste inca, nu exista nici un tratament care sa o elimine. Exista, in schimb, tratamente medicamentoase ce pot fi prescrise de un medic neurolog pentru a controla simptomele aparute.
Simptomele bolii sunt motorii si non-motorii
Simptomele bolii Parkinson sunt cele care au legatura cu miscarea si cele care nu au. Deoarece boala evolueaza constant, simptomele se agraveaza lent si progresiv. Simptomele motorii pot cuprinde tulburari precum: rigiditatea, tremorul, instabilitatea posturala sau caderile. Nu toti batranii suferinzi de Parkinson au aceleasi simptome si, prin urmare, tratamentul prescris va fi diferit.
Simptomele non-motorii ale bolii Parkinson cuprind tulburari precum: transpiratie abundenta, pierderea mirosului, tulburari ale termoreglarii, hipersalivatie sau tulburari urinare. In cazuri mai grave se poate ajunge la tulburari psihiatrice precum psihoza sau dementa din cauza declinului cognitiv si aparitiei halucinatiilor vizuale sau auditive. Tulburarea de control a impulsurilor este de asemenea foarte des intalnita, manifestandu-se ca hipersexualitate sau shopping patologic.
Exista tratament simptomatic non-farmacologic
Boala Parkinson se declanseaza in general si cu precadere la barbatii trecuti de 60-70 de ani, insa au existat cazuri de pacienti sub 50 de ani sau adolescenti ce au manifestat boala in forma juvenila. Pe langa medicamentele ce vor fi prescrise de medicul neurolog in urma diagnosticarii, exista si cateva optiuni precum: fizioterapia, dansurile de societate, yoga, masajul, exercitii tip stretching, inot sau terapie ocupationala si comportamentala.
Acestea poate ajuta la ameliorarea simptomelor existente, in masura in care nu au ajuns sa afecteze in totalitate functiile de miscare. Este recomandat ca persoanele care sufera de aceasta boala sa urmeze o dieta bogata in antioxidanti, vitamina D, Omega 3 si alimente bogate in fibre.
Un lucru important de retinut ca faptul ca boala Parkinson nu afecteaza speranta de viata a pacientilor, insa caderile si problemele de inghitire sau respiratie sunt factorii care o influenteaza in linii mari. Pentru a creste speranta de viata, este vital ca pacientii sa comunice cu doctorii si asistentele, avand o atitudine deschisa si incredere in personalul medical.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!