Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tai Chi: cum sa aduci un plus de vitalitate propriei vieti

de Sunt Fericita la 2024-01-12
Tai Chi: cum sa aduci un plus de vitalitate propriei vieti
Viteza este principalul dusman al societatii moderne, iar Tai Chi, arta chinezeasca antica, vine sa contrazica toate conceptiile legate de aceasta, insistand pe relaxare, miscari lente si control asupra intregii fiinte. Mai mult decat atat, Tai Chi este una dintre metodele de antrenare a mintii si a corpului prin care individul capata abilitatea de a-si construi un scut energetic, dar si fizic.


Prin exersare continua si evolutie spirituala treptata utilizand exercitiile Tai Chi, oricine are capacitatea de a se proteja de boli, stres sau energii toxice. Practicand o arta martiala ca si aceasta, individului i se deschid portile unei lumi non-medicale in care energia Chi curge in mod echilibrat.
 
Paradoxal, oamenii de stiinta, medicii si cercetatorii moderni incurajeaza practicarea metodei Tai Chi.
In prezent, nu exista o competitie intre medicina moderna si aceasta metoda antica, ci ele conlucreaza pentru indeplinirea aceluiasi obiectiv: societati sanatoase, relaxate, calme si armonioase, care devin constiente de propria existenta si de existenta mediului inconjurator, prioritizand ceea ce este cu adevarat important.
 
Tai Chi este o metoda simpla, prin care orice persoana poate aduce un plus de vitalitate, agilitate si cali tate propriei vieti, independent de restul lumii. In acest capitol, vei afla cum poti imbunatati o varietate de aspecte ale vietii tale, atat din punct de vedere fizic, cat si mental.
 

Tai Chi: echilibrul fizic sau emotional, cheia unei vieti sanatoase


Un bun echilibru este cheia unei vieti sanatoase. Fie ca vorbim despre echilibrul fizic sau emotional, acesta trebuie sa existe in permanenta.
 
Atunci cand ne referim la echilibrul fizic, la capacitatea unei persoane de a se mentine intr-o pozitie stabila, putem vorbi despre un sentiment inconstient de incredere in sine. Mai mult decat atat, un bun echilibru este principalul factor care ne tine departe de cazaturi sau alte accidente.
 
Tai Chi contribuie la imbunatatirea echilibrului, dar si la intarirea oaselor, prin exercitiile pe care le implica. Aceasta metoda a fost testata in numeroase randuri de catre cercetatorii interesati de gasirea unor alternative la tratamentele medicamentoase agresive.
 
Meditatia cu mainile ridicate este un exercitiu simplu menit sa iti imbunatateasca echilibrul si densitatea oaselor in timp. Acesta se bazeaza pe o pozitie traditionala a artei Tai Chi si ajuta la intarirea conexiunii dintre corp si minte.
 
--> Stai in picioare, cu spatele drept si cu picioarele paralele, la o distanta de aproximativ 30 de centrimetri.
--> Transfera greutatea intregului corp pe piciorul drept, mentinand in acelasi timp genuchiul drept aliniat cu centrul talpii aceluiasi picior.
--> Mentine genunchiul stang pe sol si intoarce degetele aceluiasi picior in exterior, formand un unghi de 45 de grade, fara a misca genunchiul drept.
--> Inalta incheietura mainii stangi la nivelul umarului si aliniaz-o cu glezna stanga, avand palma orientata inspre dreapta.
--> Indreapta degetele mainii stangi in aceeasi directie cu cele ale picioarelor.
--> Ridica mana dreapta in fata pieptului, cu palma orientata inspre stanga si indreapta degetele catre dreapta.
--> Partea superioara a corpului va avea o forma triunghiulara, cu ambele maini intinse, insa cu coatele relaxate, atarnand intre umeri si incheieturi.
--> Pastreaza aceasta pozitie pentru aproximativ 25 de secunde.
--> Repeta aceiasi pasi pentru partea opusa.
--> Creste durata sustinerii unei pozitii cu aproximativ 30 de secunde pana ajungi la 3-5 minute.

 Ghidul practic Principiile echilibrului cu Tai Chi iti dezvaluie secretele unei vieti echilibrate pe care le poti pune in practica in fiecare zi.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tai chi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0