Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnica de relaxare: exercitiul pe care il poti incerca acasa

de Alina Ilie la 2023-05-30
Tehnica de relaxare: exercitiul pe care il poti incerca acasa
Cultura si medicina chinezeasca promoveaza un concept conform caruia durerea este asociata cu blocaje energetice. Atunci cand organismul experimenteaza senzatii de durere, disconfort sau slabiciune, energia chi este blocata, neavand abilitatea uzuala de a vindeca. Una dintre metodele traditionale chinezesti de vindecare sau re-echilibrare a energiei este Tai Chi.


Acupunctura, masajul, folosirea balsamurilor si consumarea ierburilor aromatice si terapeutice sunt cateva dintre metodele alternative folosite de vindecatorii vremurilor antice, dar si de catre cei care inca le considera pe acestea mai benefice decat medicamentatia moderna.
 
In ceea ce priveste durerea, medicina contemporana si cea traditionala au perceptii diferite despre vindecare si isi contrazic metodele utilizate in timpul tratamentelor. In timp ce medici moderni incurajeaza statul la pat, repausul total, odihna intensiva si pauza de la activitatile zilnice, medicina traditionala chinezeasca propune un tratament prin miscare, permitand energiei sa se miste incontinuu, fara a o bloca pentru cateva zile intr-un singur loc.
 
Cu siguranta ca un organism afectat de boala nu se poate misca la fel ca unul sanatos, motiv pentru care maestrii Tai Chi recomanda miscari usoare, precum intinderea muschilor, rotirea gleznelor, a genunchilor, a incheieturilor mainilor, precum si exercitii de respiratie. Aceleasi exercitii sunt recomandate si in cazul afectiunilor cronice, precum este durerea lombara permanenta.
 
Tai Chi este medicamentul oricarei persoane care vrea sa trateze, dar si sa previna anumite afectiuni. Durerea acuta, durerea cronica si disconfortul pot fi tratate cu ajutorul Tai Chi.
Conform studiilor, un set de principii Tai Chi pot contribui la eliminarea durerii si a disconfortului din viata de zi cu zi. Controlul posturii si alinierea corecta a oaselor pentru a favoriza o pozitie corecta a spatelui si a picioarelor, sanatatea coloanei vertebrale, miscarea corecta a soldurilor si respiratia corecta sunt cei mai importanti factori pe care orice practicant de Tai Chi trebuie sa ii ia in considerare.
 

Sanatate si stare de bine: exercitiul pe care il poti incerca acasa


Un exercitiu pe care poti sa il practici zilnic in acest scop implica observarea palmelor. Pentru a-l executa corect, urmeaza pasii de mai jos:
 
- Ridica mana dreapta in fata corpului cu palma orientata in sus.
- Intinde si separa degetele, incercand sa le relaxezi.
- Observa deschiderea mainii tale, concentreaza-te la miscarea pe care o faci si analizeaza care sunt tesuturile influentate de miscarea ta.
- Incearca sa isi imaginezi tesutul conjunctiv care conecteaza tendoanele, oasele, muschii,
venele si pielea mainii tale.
- Fara a depune efort 100%, incepe sa simti tesutul care iti inconjoara fiecare deget.
- Continua miscarea de intindere.
- Imagineaza-ti o energie calda, vindecatoare, de culoare aurie care iti patrunde centrul palmei, te relaxeaza si iti hraneste tesuturile.
- Inchide si deschide palma usor, imaginandu-ti ca energia radianta patrunde in fiecare celula a acesteia.
- Repeta acest procedeu pentru aproximativ 5 minute, utilizand ambele maini, pe rand.

Tai Chi are efecte pozitive atat la nivel fizic, cat si la nivel spiritual. Ghidul practic Principiile echilibrului cu Tai Chi iti dezvaluie secretele unei vieti echilibrate pe care le poti pune in practica in fiecare zi. 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relaxare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tai chi

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0